Mai sunt doua zile pentru plata, fara penalitati, a obligatiilor catre bugetul local

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Mai sunt doua zile pentru plata, fara penalitati, a obligatiilor catre bugetul localMiercuri este ultima zi in care cetatenii isi pot achita, fara penalitati, obligatiile catre bugetul local, aferente anului 2010. Este vorba de plata taxelor si impozitelor locale la termenul limita al primei transe, de 31 martie. Primariile percep taxe pentru toti proprietarii de locuinte si terenuri intravilane sau extravilane. De asemenea, si posesorii de autovehicule, rulote, barci sau de locuri de parcare si garaje platesc taxe locale. Plata acestora se poate face in doua transe, pana la 31 martie, respectiv 30 septembrie, iar depasirea acestor termene-limita atrag dupa sine penalitati de intarziere de 0,1 la suta pe zi. Contribuabilii, persoane fizice si persoane juridice, care au restante la plata obligatiilor catre bugetul local (impozit pe teren, cladiri si mijloace de transport) sunt invitate sa achite aceste ramasite, in caz contrar urmand sa se initieze procedura de executare silita, fie prin popriri pe salariu, pensii, fie prin blocare de conturi, sechestru pe bunuri care nu sunt de stricta necesitate debitorului, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghirutan.

In schimb, contribuabilii care achita in totalitate, pana in 31 martie, obligatiile catre bugetul local, aferente anului 2010, beneficiaza de o bonificatie de 10 la suta. Si tot pana in 31 martie este in desfasurare campania Plateste-ti cu cardul taxele si impozitele la Primarie, initiata de Primaria Municipiului Zalau, in colaborare cu Banca Transilvania, in urma careia, prin tragere la sorti, se vor acorda premii. La aceasta campanie participa posesorii de carduri, persoane fizice si juridice, care platesc cu cardul taxele si impozitele, la ghiseele Serviciului Impozite si Taxe Locale. Toate persoanele, ce indeplinesc conditiile de acces, vor participa automat la tragerea la sorti pentru premiile puse in joc, care va avea loc in prezenta unui notar public. Prin tragerea la sorti din 5 aprilie 2010 se vor acorda premii, fiecare reprezentand suma platita cu cardul, pentru taxe si impozite, a mentionat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Programul ghiseelor este luni, miercuri, joi si vineri, de la 7 la 16:30, si marti, de la 7 la 18:30, iar programul inspectorilor este de luni, pana joi, intre orele 7 – 15:30, si vineri, intre 7 si 13. In ultima zi lucratoare a fiecarei luni, orarul de functionare este de la 7 la 11.30. De asemenea, impozitele si taxele pot fi achitate si la cele patru oficii postale din municipiu, dupa urmatorul program: OP Zalau 1 (strada Parcului, nr. 2): in intervalul orar 7 – 20; OP Zalau 2 (Astralis): intre orele 7 – 20; OP Zalau 3 (Piata 1 Decembrie 1918): intre 7 si 20; OP Zalau 4 (zona industriala): intre 8 si 16.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »