Mai puţine căsătorii, dar şi divorţuri

magazinsalajean 22 iulie 2012 1
Mai puţine căsătorii, dar şi divorţuri

În timp ce trei cupluri de sălăjeni îşi spun “da” în faţa ofiţerului de stare civilă, un alt cuplu se prezintă la avocat pentru întocmirea actelor de divorţ. Este rezultatul unui studiu întocmit pentru primele cinci luni ale anului în curs de către Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj.
Conform analizei, tot mai puţini sălăjeni se prezintă în faţa ofiţerului de stare civilă pentru a-şi declara dragostea pentru restul vieţii împreună. “În perioada 1 ianuarie -31 mai anul curent s-au înregistrat 302 căsătorii, mai mult cu 1,3 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. Rata nupţialităţii a fost, astfel, de 3,0‰ faţă de 2,9‰ cât s-a înregistrat în aceeaşi perioadă din anul precedent”, se arată în buletinul de presă remis de instituţia menţionată anterior.
Pe de altă parte, cazurile de divorţ s-au rărit în primele luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. “În perioada 1 ianuarie – 31 mai a anului în curs s-au înregistrat 163 de divorţuri, cu 2,5 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. Rata divorţurilor a fost de 1,63‰ faţă de 1,58‰ înregistrată în aceeaşi perioadă din anul precedent”, arată aceeaşi statistică.
O analiză comparativă a lunii mai arată că anul trecut au fost mai mulţi sălăjeni care au ales să-şi petreacă viaţa în cuplu. Astfel, dacă în luna mai din acest an s-au înregistrat 115, de două ori mai mult faţă de luna precedentă, comparativ cu aceeaşi lună de anul trecut, numărul a scăzut cu 17,9 procente. “Rata nupţialităţii în luna mai 2012 a fost de 5,7 căsătorii la 1000 locuitori, respectiv 2,8‰ în luna precedentă şi 7,0‰ în luna corespunzătoare din anul precedent”, se arată în comunicatul de presă.
În privinţa divorţurilor din luna mai, 29 de cupluri au ales să se despartă, mai puţin cu 17,1 la sută faţă de luna precedentă şi cu 9,4 la sută faţă de luna mai 2011. Rata divorţurilor în luna mai a acestui an a fost de 1,45 divorţuri la 1000 locuitori, 1,75‰ în luna precedentă şi 1,59‰ în luna corespunzătoare din anul precedent.
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. vax 31 iulie 2012 at 10:13 - Reply

    Pai, prima conditie ca sa divortezi este casatoria. De unde si corelatia inteligenta a autorului acestui articol de umplutura.

Lasa un Raspuns »