Mai putine bilete de tratament

Magazin Salajean 29 octombrie 2007 0

Cand vesti bune, cand vesti proaste, cam asa pot fi descrise deciziile guvernantilor, cu privire la pensionari. Dupa ce au obtinut o majorare a pensiilor cu aproape 30 la suta, incepand cu luna noiembrie, pensionarii vor fi nevoiti sa se multumeasca cu mai putine bilete de tratament pentru anul viitor.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a fost cel care a dat vestea cum ca bugetul pentru bilete va ramane acelasi pentru acest an, in schimb, tarifele la cazare vor fi mai mari. Un alt dus rece primit de pensionari face referire la decontarea biletelor de tren nefolosite, din cauza ca nici pana in momentul de fata nu s-au gasit fonduri in acest scop.

Directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, Laurentiu Patiu, ne-a declarat ca, la inceputul anului 2007, Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale a repartizat CJP Salaj 2.710 bilete de tratament balnear, cu 45 la suta mai putine fata de 2006, cand au fost primite 4.914.

Pe parcursul anului 2007 au fost alocate suplimentar un numar de 1.302 bilete, ajung andu-se astfel la 22 la suta fata de anul 2006. In primele 10 luni ale anului, gradul de valorificare a biletelor de tratament repartizate Casei Judetene de Pensii Salaj a fost de 97 la suta fata de 89 la suta, in aceeasi perioada a anului 2006. Totalul biletelor de tratament repartizate la inceputul anului 2007 a fost de 4.012. Totalul de cereri inregistrate de la inceputul anului si pana acum este de 7.350, din care pentru luna noiembrie, 636.

Cat priveste numarul biletelor de tratament distribuite de la inceputul anului si pana in prezent este de 3.430, din care pe luna octombrie au fost 386, a spus directorul Patiu.

De asemenea, au fost solicitari de suplimentare a biletelor cu 1.302.Cele mai multe solicitari au fost pentru statiunile: Felix, Bizusa, Covasna, Sovata, Baile Herculane, 1 Mai, Caciulata, Ocna Sugatag, Olanesti. Seria a XVII-a pentru care se elibereaza bilete este in perioada 30 octombrie-9 noiembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »