Mai multi bani si facilitati pentru veterani

Magazin Salajean 8 ianuarie 2008 0

Mai multi bani si facilitati pentru veterani

Peste 800 de veterani de razboi, vaduvele de razboi, precum si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza actiunii mijloacelor de lupta ale razboiului din Salaj vor beneficia de marirea cu 33 de lei a ajutorului anual acordat de statul roman in vederea acoperirii unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice. Conform unei hotarari de Guvern aprobata recent, cuantumul ajutorului s-a stabilit la 90 lei/persoana, dupa ce valoarea anterioara a acestuia fusese de 57 de lei. In Salaj 772 de veterani, 22 de invalizi de razboi si 48 de vaduve de razboi vor beneficia de aceasta majorare , declara Ioan Negritas, secretarul Filialei Judetene a Veteranilor de Razboi.

Sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cu transmiterea acestora la beneficiari se suporta din bugetele Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse, Ministerului Apararii, Ministerului Internelor si Reformei Administrative si Serviciului Roman de Informatii.

De asemenea, ultimele modificari ale Legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, publicate la finalul lunii noiembrie in Monitoul Oficial, prevad, printre altele, majorarea rentei lunare pentru cei carora le-a fost conferita Medalia Crucea Comemorativa a celui de-al doilea razboi mondial, de la 25 la 50 la suta din solda de grad a unui sublocotenent. De asemenea, modificarile prevad scutirea veteranilor de plata impozitelor si taxelor locale, precum si de plata impozitului corespunzator pentru terenuri arabile in suprafata de 5 hectare. Scutirile se aplica si vaduvelor necasatorite ale veteranilor de razboi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »