Mai multe zile libere in 2012

Magazin Salajean 4 ianuarie 2012 0

Mai multe zile libere in 2012Dintre cele 11 sarbatori legale prevazute in Codul Muncii, in 2012 ne vom bucura de sapte zile libere, celelalte patru fiind in weekend. Iata si lista completa a sarbatorilor legale din 2012: 1-2 ianuarie, Anul Nou (duminica si luni); prima si a doua zi de Pasti, 15-16 aprilie (duminica si luni); 1 mai, ziua internationala a muncii (marti); prima si a doua zi de Rusalii, 3-4 iunie (duminica si luni); Adormirea Maicii Domnului, 15 august (miercuri); 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei (sambata); prima si a doua zi de Craciun, 25-26 decembrie (marti si miercuri); persoanele care apartin altor culte religioase decat cele crestine au dreptul la doua zile libere pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale;

Lista sarbatorilor legale ar putea fi completata cu alte doua zile, 30 noiembrie (Sfantul Andrei) si 10 mai (Ziua Independetei). Cele doua propuneri legislative au trecut la sfarsitul anului trecut de Senat si se afla spre adoptare la Camera Deputatilor, for decizional.

Semnatarii proiectului care ar putea transforma ziua de 30 noiembrie in sarbatoare legala arata, in expunerea de motive, ca decizia ar fi un act firesc de celebrare a celui care, in calitate de apostol, a innobilat fiinta nationala a romanilor, acesta formand in Dobrogea primele comunitati crestine si fiind considerat de Biserica Ortodoxa Romana patronul spiritual al romanilor, potrivit Mediafax.

Cat despre Ziua Independetei, initiatorii proiectul sustin ca importanta zilei de 10 mai pentru istoria Romaniei este covarsitoare, ea fiind alaturi de zilele de 1 decembrie 1918, 24 ianuarie 1859 si 22 decembrie 1989 unul dintre reperele statului modern. De altfel, ziua de 10 Mai a fost ziua nationala a Romaniei pana la data de 31 decembrie 1947.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »