Mai multe locuinţe in an de criză

Magazin Salajean 9 martie 2010 0

Mai multe locuinţe in an de crizăSălăjenii deţineau, la sfarşitul anului 2009, 99.109 locuinţe, in creştere cu 0,5 la sută faţă de 2008, potrivit datelor furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj.

Creşterea a fost posibilă in condiţiile in care fondul de locuinţe din judeţ s-a imbogăţit prin construirea a 519 spaţii locative şi transformarea in locuinţe a patru imobile cu altă destinaţie, interval in care au fost demolate 71, iar alte trei şi-au schimbat destinaţia.

Pe medii de rezidenţǎ, in judeţul Sălaj, cea mai mare pondere, respectiv peste 64 la sută, o deţin locuinţele construite in mediul rural, unde fondul de locuinţe a crescut, de altfel, cu 0,3 procente.

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevǎ faptul cǎ, in anul 2009, comparativ cu anul precedent, numǎrul locuinţelor realizate din fonduri publice a crescut de 5,7 ori, iar cele executate din fonduri private s-au redus cu 1,7 procente. In clasamentul pe localităţi conduce reşedinţa de judeţ, cu 178 de locuinţe construite, urmat fiind de Şimleu Silvaniei, Crasna, Crişeni, Cehu Silvaniei şi Meseşenii de Jos.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »