Mai multe beneficii pentru pensionari

Magazin Salajean 4 aprilie 2013 0
Mai multe beneficii pentru pensionari

 

 

 

 

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, Ioan Ivaşcău, a anunţat în cadrul Adunării Generale din 4 aprilie, obiectivele care urmează să fie realizate de Casă în anul 2013. Astfel, în legătură cu acordarea împrumuturilor, începând din 1 mai, plafonul de împrumuturi va creşte de la 5.500 la 6.000 lei pentru un carnet, respectând criteriile privind cuantumul pensiilor titularilor de contact şi a giranţilorn precum şi raportul între fondul propriu şi împrumut social. Dobânda va rămâne aceeaşi, şi anume 8 la sută pe an.

Raportul între fondul propriu şi împrumut va rămâne de o treime şi în acest an, dând posibilitatea ca solicitările de împrumut să poată fi onorate pe loc sau în maximum 2-3 zile.

În ceea ce priveşte ajutoarele nerambursabile, şi în 2013, acestea se vor menţine la valoarea de 50 lei a ajutorului nerambursabil acordat odată pe an pe baza anchetelor sociale. Plafonul pensiilor se va ridica de la 450 lei la 500 lei, concomitent cu creşterea exigenţei în realizarea anchetelor.

Fondul de ajutor de decese va rămâne, şi în acest an, la simbolica sumă de 1,2 la sută pe lună, sumă acumulată în principal pe seama creşterii numărului de membrii.

 

Creşte cuantumul ajutorului de decese

 

În 2013, începând din mai, cuantumul ajutorului de decese va creşte cu circa 20 la sută începând din anul 7 de cotizare, iar peste 20 de ani, pentru fiecare an în plus, se va acorda suma de 20 lei. Grila cu ajutorul de deces pe grupe de vechime poate fi consultată la casieria CARP, după aprobarea de către adunarea reprezentanţilor.

În domeniul socio-medical, în anul 2013, se va menţine colaborarea contractuală cu cele 5 cabinete medicale de specialitate, Oftalmologie, Stomatologie, ORL, Interne şi Pneumologice, prin care membrii CARP pot beneficia de consultaţii şi operaţiuni cu preţuri reduse, precum şi cu cele două farmacii care asigură membrilor medicamente cu reducere de 5 la sută din suma de plată.

Totodată, se vor interprinde demersurile necesare pentru contractarea unor servicii de întreţinere a sănătăţii prin efectuarea unor proceduri de reflexoterapie, fizioterapie, masaje, kinetoterapie,, detoxifiere şi altele cu tarif redus pentru pensionari.

În cadrul cabinetului de înfrumuseţare, tarifele pentru membrii CARP vor fi reduse cu 50 la sută în acest an.

Pe plan cultural, CARP îşi propune să organizeze activităţi care să marcheze principalele sărbători naţionale şi internaţionale: 8 Martie, 1 Mai, 1 Decembrie, activităţi specifice, accesibile persoanelor vârstnice. Se vor organiza 6 excursii interne cu aceleaşi criterii de până acum, respectiv la prima excursie participantul va contribui cu 50 la sută din tariful de transport iar pentru următoarele cu 75 la sută din preţ, acest lucru fiind determinat de necesitatea de a beneficia de aceste facilităţi cât mai mulţi membri.

 

În domeniul investiţiilor

 

Lucrările la modernizarea hotelului “Trifoiaş” din staţiunea Boghiş, care este proprietatea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, să fie finalizate până în 1 iulie, urmând ca acesta să poată fi dat în folosinţă cu toate avizele de rigoare pentru ca pensionarii, să poată beneficia de facilităţile pe care le oferă acest obiectiv.

 

 

 

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »