Mai mult de jumatate din scolile judetului, incalzite cu sobe

Magazin Salajean 20 februarie 2009 0

Mai mult de jumatate din scolile judetului, incalzite cu sobe Din totalul celor 511 unitati de invatamant din judetul Salaj, doar 41 mai sunt racordate la sistemul de incalzire centralizat. Un numar de 317 gradinite, scoli si licee sunt dotate cu sobe pe lemne, iar restul au centrale termice proprii. Indiferent de natura lor, toate sistemele de incalzire ale unitatilor de invatamant din judet sunt functionale, conform raportului Inspectoratului Scolar Judetean pentru perioada de iarna 2008-2009 .

Multe centrale termice neautorizate

Din cele 153 de unitati de invatamant in care incalzirea se face cu ajutorul centralelor termice proprii (majoritatea pe gaz metan), in luna decembrie a anului trecut, la 99 dintre acestea nu se obtinuse inca autorizatia Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR), conform datelor furnizate de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Ei au precizat ca, desi exista un potential pericol pentru unitatile scolare, acesta este foarte mic. Centralele termice trebuie autorizate ISCIR. Dar daca au fost puse recent in functiune sau daca sunt in garantie, acestea nu au fost inca verificate pentru autorizare, afirma surse din cadrul ISJ Salaj.

Peste 60 la suta dintre scoli si gradinite sunt incalzite inca cu sobe

Un numar de 317 unitati de invatamant din intreg judetul folosesc pentru incalzire traditionala soba cu lemne. Ne descurcam foarte bine cu incalzirea in scoli si gradinite. Folosim sobe pe lemne care, in fiecare pauza, sunt alimentate cu lemne sau carbune. Avem cursuri si dimineata si dupa-masa, si iarna aceasta nu am avut probleme deloc cu incalzirea, afirma Livia Fer, directorul scolii Gheorghe Sincai din Bobota. Dat fiind numarul mare de scoli si gradinite din mediul rural, este de presupus ca soba va ramane

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »