Magazinele, deschise a doua zi de Paste

Magazin Salajean 1 aprilie 2010 0

Magazinele, deschise a doua zi de PasteAsa cum s-au obisnuit deja, lucratorii din sistemul sanitar, cei din transporturile publice, politistii, jandarmii, pompierii ori angajatii statiilor de carburanti isi vor petrece Sarbatorile Pascale la munca. Nici salariatii din comert nu se prea bucura de ziua libera acordata prin lege. Marile magazine din Zalau vor functiona dupa un program special, duminica, 4 aprilie, fiind singura zi in care salajenii nu vor putea face cumparaturi din Kaufland, Carrefour Express ori Penny Market. Speranta unor vanzari mai mari ii determina si pe patronii unor ABC-uri sa le tina deschise chiar si luni, 5 aprilie.

In a doua zi de Paste, nicio institutie nu are program cu publicul. Salajenii care au de platit facturi, rate la banca, taxe ori impozite locale o pot face pana maine, cel tarziu, sau de marti incolo, cand vor relua activitatea. Toate oficiile si subunitatile Postei Romane vor functiona, pe perioada Sarbatorilor de Paste, dupa un program special. Astfel, sambata, 3 aprilie 2010, oficiile postale vor functiona dupa programul normal de lucru, iar luni, 5 aprilie, vor fi inchise.

Orele muncite in timpul sarbatorilor legale intra in categoria muncii suplimentare, potrivit legislatiei in vigoare, astfel ca salariatii in cauza trebuie sa fie remunerati dublu ori sa li se acorde compensare cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »