Maeriste primeste un milion de lei pentru executia a doua poduri

Magazin Salajean 8 octombrie 2010 0

Maeriste primeste un milion de lei pentru executia a doua poduri

Pentru continuarea lucrarilor de constructie a doua poduri peste Valea Crasnei, Guvernul a alocat comunei Maeriste, zilele trecute, aproape un milion de lei. Aceasta este cea mai mare suma acordata vreunei administratii locale din judet la ultima distribuire a banilor pentru investitiile din infrastructura.

Cei 983.000 de lei vor fi cheltuiti, dupa cum ne-a declarat primarul de Maeriste, Vasile Lazar, in principal pentru decontarea lucrarilor pe care constructorul le-a executat in acest an: Circa 80 la suta din suma ce ne-a fost alocata o reprezinta contravaloarea lucrarilor realizate de la inceputul anului, diferenta urmand a fi destinata executarii unor lucrari noi la cele doua poduri. Fondurile primite nu sunt suficiente pentru finalizarea investitiei, insa sunt extrem de binevenite. Anul trecut am realizat plati de 350.000 de lei.

Constructia podurilor peste Valea Crasnei a demarat la inceputul anului 2009 si va fi incheiata, potrivit reprezentantilor autoritatilor locale, in luna iunie a anului viitor. Investitia, in valoare totala de circa 1,6 milioane de lei, se deruleaza in baza Ordonantei 7/2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. Unul dintre poduri va face legatura intre Giurtelecu Simleului si catunul Valea Taului, unde exista 40 de gospodarii. Localnicii de aici erau izolati de fiecare data cand nivelul Vaii crestea. Celalalt va reprezenta o cale mai scurta intre Maeriste si Giurtelecu Simleului si terenurile agricole din zona, a explicat Lazar.

Programul de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural a demarat in 2006, valoarea lui fiind, pana in 2012, de 4 miliarde lei pentru componenta de infrastructura: alimentari cu apa, retele de canalizare si statii de epurare a apelor uzate, poduri, podete, platforme menajere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »