Lupoienii vor paza militarizata impotriva romilor

Magazin Salajean 6 martie 2007 0

Lupoienii vor paza militarizata impotriva romilorUn conflict interetnic intre romani si romi a izbucnit, recent, in satul salajean Lupoaia, dupa ce o familie de romi compusa din circa 17 persoane, s-a stabilit in localitate si au furat cam tot ce se putea fura din gospodariile locale. Pentru ca altfel nu se poate rezolva situatia, satenii din Lupoaia sunt decisi sa-i scoata pe romi din sat, chiar cu forta, daca e nevoie.

Politistii din Lupoaia sunt de parere ca numarul furturilor din gospodarii s-a inmultit considerabil de cand romii s-au stabilit in zona. Doar in primele doua luni din acest an, au fost inregistrate peste 16 furturi din gospodarii, romii luand de pe langa case gainile, bunuri alimentare si chiar electrocasnice.

Familia de romi s-a stabilit pe un teren care nu le apartine si pe care si-au ridicat doua case din chirpici.

Viceprimarul comunei Creaca, Fabian Sabau, ne-a declarat ca oamenii din Lupoaia sunt disperati si se gandesc chiar la o paza militarizata. Nu-s doar ei, familia Rostas, ci toate neamurile lor care s-au aciuit prin zona. Nu se mai poate face nimic cu ei. Sunt plini de amenzi, dar nu-i intereseaza, pentru ca zic ca nu au cu ce plati. Noi chiar am incercat sa-i ajutam, sa le dam ceva sa munceasca, dar nu vor, pentru ca nu le place munca, a spus viceprimarul.

Reamintim ca politia de Ordine Publica din Salaj a facut, in cele din urma un pas, si a identificat 4 romi din familia Rostas, ca autori ai furturilor din comuna. Din pacate, i-am prezentat pentru arestare la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, dar ei nu si-au insusit propunerea noastra si nu i-au dus fata instantei, pe motivul ca nu prezinta pericol pentru societate, ne-a declarat seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca.

Totusi, ceva s-a intamplat in ultimul timp in localitate, romii devenind mai linistiti. Se vorbeste ca un membru al familiei Rostas ar fi fost batut destul de rau, acesta ajungand la spital. Se pare ca satenii au inceput sa-si aplice singuri justitia biblica ochi pentru ochi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »