Lucratorii de la Cadastru vor sa iasa in strada

Magazin Salajean 13 aprilie 2010 0

Lucratorii de la Cadastru vor sa iasa in stradaPeste cel mult doua zile, salajenii care au nevoie de serviciile Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Salaj vor face degeaba drumul pana la institutie. Angajatii de la Cadastru ameninta cu proteste de strada, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate in cel mai scurt timp. Cea mai acuta nemultumire vizeaza acordarea a numai 70 la suta din drepturile salariale aferente lunii februarie.

Liviu Stirb, presedintele sindicatului din institutie si lider al Federatiei Sindicale Cadastru si Publicitate Imobiliara, le recomanda salajenilor sa-si rezolve problemele urgente in urmatoarele doua zile. Este foarte posibil ca in maxim doua zile sa luam exemplul colegilor nostri din alte judete, unde astazi (ieri – n.r.) a izbucnit un conflict spontan de munca si nu primesc si nici nu elibereaza acte. Angajatii de la oficiul din Salaj sunt foarte nemultumiti pentru ca nici pana acum nu si-au primit salariile integrale pe luna februarie. Oamenii nu-si pot plati ratele la banci si cheltuielile de intretinere.

Desi directorul OCPI Salaj dadea asigurari ca lefurile aferente lunii martie, precum si restanta din februarie vor fi platite salariatilor pana in 14 aprilie, liderul sindical are mari indoieli, in conditiile in care in conturile institutiei nu fusese virat pana ieri niciun leu. Pana acum, salariile intrau in conturile institutiei cel tarziu in data de 12 a lunii. In 12 aprilie, nu intrase niciun ban. Cu siguranta nu vom vedea acum restanta, iar plata salariilor va fi amanata, sustine Stirb.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »