Lucrarile la Autostrada continua

Magazin Salajean 3 martie 2008 0

Lucrarile la Autostrada continuaIn ciuda anuntului cum ca lucrarile la Autostrada Transilvania ar putea fi sistate, din cauza ca bugetul alocat proiectului pe 2008 a fost deja epuizat, anunt facut de Mihai Grecu, directorul Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi (CNAD), Compania Bechtel este decisa sa continue lucrarile. Purtatorul de cuvant al Companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, ne-a declarat ca intr-adevar, CNAD nu mai are fonduri, dar am decis sa continuam lucrarile, intrucat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ne-a asigurat ca la urmatoarea rectificare de buget, vom primi banii pentru lucrari. Potrivit sursei citate, lucrarile vor fi continuate pe toate fronturile pe care le are deschide in prezent.

Varianta de a opri investitia a fost luata in calcul de CNAD dupa ce conducerea a constatat ca nu mai are fonduri pentru cel mai mare proiect de infrastructura rutiera din Europa de Sud-Est.

Am cheltuit bugetul pe 2008 si nu mai avem sa platim nimic pentru Autostrada Transilvania. Cu alte cuvinte, compania nu mai are bani sa finanteze lucrarile, a spus Grecu. Solutia cu rectificarea bugetara, care va acoperi costurile proiectului, a fost luata in calcul, insa, de CNAD, odata cu o alta posibilitate – aceea de a finanta lucrarile in baza unor realocari de fonduri, din alte proiecte, care vor incepe in a doua parte a anului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »