Lucrarile de reabilitare de la Centrul Militar, pe ultima suta de metri

Magazin Salajean 11 mai 2012 0

Lucrarile de reabilitare de la Centrul Militar, pe ultima suta de metriLucrarile de reabilitare ale viitorului sediu al Centrului de Dezvoltare Culturala si Turistica a Judetului Salaj vor fi finalizate la sfarsitul acestei luni. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca receptia lucrarilor de constructii la fostul Centru Militar Judetean va avea loc in 28 mai. Cu toate ca termenul de executie al lucrarilor a fost depasit, seful executivului judetean a apreciat ca, in mare parte aceasta intarziere a fost recuperata. Decalajul lucrarilor de refacere si consolidare a cladirii s-a datorat faptului ca in perioada de iarna nu s-a putut lucra la finisajele interioare din cauza frigului. Ar fi trebuit sa incalzim toata suprafata imobilului, aspect pe care nu l-am evaluat initial, a sustinut presedintele CJ.

Dupa finalizarea lucrarilor, Centrul Militar Judetean va fi transformat in Centru de Dezvoltare Culturala si Turistica a Judetului Salaj. Se estimeaza ca aici vor fi create 10 noi locuri de munca nou create, vor fi amenajate patru sali de expozitie si conferinte (sala Porolissum, sala Silvania, sala Thermalia, sala Dialoguri Europene), se vor crea spatii adecvate pentru institutiile de cultura ale judetului.

Investitiile s-au derulat cu fonduri europene in cadrul unui proiect derulat prin Programul Operational Regional de Consiliul Judetean Salaj. Este vorba de proiectul Restaurarea patrimoniului istoric si cultural al Consiliului Judetean Salaj – cladirile Centrului Militar Judetean, Muzeul Judetean de Istorie Zalau si Galeria de Arta Ioan Sima, al carui buget total a fost de 25,424 milioane de lei, destinat refacerii si reabilitarii unei suprafete totale de 9.963 de metri patrati (din care, 1.862 de metri patrati la Muzeul Judetean de Istorie Zalau, 2.742 de metri patrati la Galeriile de Arta Ioan Sima si 5.359 de metri patrati la Centrul Militar Judetean).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »