Lucrarile de mansardare, verificate la sange

Magazin Salajean 23 august 2007 0

Lucrarile de mansardare, verificate la sange

Directorul Inspectoratului de Stat in Constructii Salaj, Dan Ardelean, a informat ca pana in 15 septembrie in judet vor fi desfasurate controale privind interventiile facute de locatari la blocurile ce au minim patru etaje. Directorul Ardelean s-a referit in special la constructiile tip mansarda, care au inceput sa apara la tot mai multe blocuri din municipiu din dorinta locatarilor de a castiga spatiu in plus pentru propriile apartamente sau din intentia de a oferi mansardele spre inchiriere/vanzare. In acest ultim caz, beneficiile pe care le obtin locatarii vin de la firma ce realizeaza mansardarea imobilelor, aceasta angajandu-se, prin contract, sa reabiliteze fatada blocurilor si sa asigure termopan la intrari.

Potrivit lui Ardelean, mansardarea nu este ilegala, dar lucrarile trebuie facute conform legislatiei in vigoare si in urma unor studii temeinice, pentru a nu fi pusa in pericol structura blocurilor. In plus, este obligatorie autorizatia de constructie, in lipsa acesteia autoritatile locale fiind obligate sa ia masuri pentru rezolvarea situatiei.

Despre autorizatia de constructie, Ardelean a spus ca exista lucrari pentru care s-a obtinut autorizatia si in conformitate cu legislatia in vigoare, executantul investitiei a facut si procesul verbal la finalizare. Mai putin ortodocsi, unii executanti, insa, prefera sa sara peste procesul verbal, aspect sanctionat de autoritatile in constructii. De asemenea, Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa isi dea acordul chiar si pentru modificarea suprafetelor apartamentelor prin daramarea unor pereti, in acest sens proprietarii trebuind sa inainteze documentatii prin care sa arate ca nu este pusa in pericol structura constructiei.

Totusi, pana in momentul de fata, nu avem probleme si nici nu am primit sesizari din partea cetatenilor cu privire la existenta unor lucrari de mansardare sau de largire a apartamentelor care sa nu aiba autorizatie. Pentru cele 12 cazuri aflate in lucru la Inspectorat exista depuse documentatiile, astfel ca, ramane sa vedem receptia lucrarilor si atunci vom putea spune daca s-a respectat ce s-a propus sau daca nu, a spus Dan Ardelean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »