Lucrari oprite in sapte sate din comuna Creaca

Magazin Salajean 16 februarie 2009 0

Lucrari oprite in sapte sate din comuna Creaca

Cu toate ca au demarat, anii trecuti, un proiect major prin care sa introduca sistemul de aductiune a apei in toate cele sapte sate ale comunei, autoritatile locale din Creaca au ramas cu lucrarile blocate, din lipsa finantarii. Banii au fost obtinuti de la Guvern, in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, suma totala aprobata de centru pentru acest proiect fiind de 3 milioane de lei. Pana acum s-au primit 2 milioane de lei, iar conductele au fost introduse 80 la suta. Totusi, Primaria Creaca a reusit sa achite SC Nazelin SA (constructorul care a castigat prin licitatie executia lucrarilor, n.r.) doar 70 la suta din munca prestata.

De altfel, santierul a fost inchis in noiembrie, pe de-o parte, din lipsa banilor, pe de alta din cauza ca vremea rece nu este favorabila executiei lucrarilor, iar santierul va fi redeschis abia la finalul lunii martie, ne-a declarat primarul Ioan Terec.

Ca sa se asigure ca, in momentul in care investitia va fi reluata, vor avea fonduri din care sa suporte lucrarile, reprezentantii administratiei locale vor merge in perioada urmatoare la Bucuresti, pentru a face lobby pentru acest proiect.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »