Lucrari de reabilitare a retelei de apa si canalizare la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 14 ianuarie 2009 0

Lucrari de reabilitare a retelei de apa si canalizare la Simleu SilvanieiPotrivit unei informari facute de Primaria Simleu Silvaniei, anul in curs, una dintre prioritatile conducerii institutiei amintite este legata de proiectul de reabilitare si modernizare a sistemelor de apa si canalizare din oras. In acest sens, vor demara lucrari de inlocuire a conductelor de apa pe o distanta de 9,3 kilometri.

Conductele de canalizare vor fi si ele reabilitate si extinse pe aproximativ 13 kilometri, in timp ce in orasul de la poalele Magurii se vor amplasa sapte statii de pompare a apei uzate. Proiectul va purta semnatura Companiei de Apa Somes-Tisa Cluj Napoca si va incorpora o suma in valoare de 9 milioane euro, iar executantul lucrarii va fi o firma din Debrecen, Ungaria. Voi solicita o dezbatere publica intre Primarie, societatea finantatoare si cea executoare, prin care sa determinam strazile prioritare pentru reabilitare, astfel incat lucrarile sa se desfasoare in cele mai bune conditii, dar si pentru a obtine un maxim de eficienta. Lucrarile ar putea demara in luna martie 2009, insa si conditiile meteorologice au un cuvant important de spus, a declarat primarul de Simleu, Septimiu Turcas.

Sumele necesare proiectului au fost obtinute din fonduri ale Uniunii Europene – 74 la suta, din fonduri guvernamentale – 11,3 la suta, iar cei 12,8 la suta provin din imprumuturi bancare.

Din cei 9 milioane de euro necesari investitiilor pentru urmatorii cinci ani, aproape 850 de mii de euro vor fi alocati extinderii sistemului de distributie a apei. Constructia unei noi statii de epurare va necesita peste 4,3 milioane euro, iar extinderea si modernizarea sistemului de canalizare menajera din cartierele orasului va mai inghiti alti 4 milioane de euro. Investitiile vor viza retelele de apa care n-au fost incluse in programul de modernizare al SAMTID.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »