Lucrările la infrastructura cartierului Meseş, blocate din lipsa banilor

Magazin Salajean 20 mai 2011 0

Lucrările la infrastructura cartierului Meseş, blocate din lipsa banilor

Cu toate că au demarat promiţător în anii trecuţi, lucrările de realizare a infrastructurii tehnico-edilitare în noul cartier rezidenţial Meseş, din Zalău, au fost stopate, din cauza fondurilor insuficiente. Din cele patru etape ale proiectului, au fost finalizate primele două, urmând ca etapele trei şi patru să fie continuate anul viitor.

Cartierul Meseş este una din zonele rezidenţiale noi ale Zalăului, tot mai multe familii care doresc să scape de locuinţele de la bloc deschizând aici şantiere pentru construirea de locuinţe tip vilă. Odată cu acest lucru, administraţia locală a primit numeroase solicitări referitoare la introducerea reţelelor de utilităţi în zonă şi de realizare a acceselor pietonale şi rutiere. Ca urmare, în 2008, Primăria Zalău a încheiat un contract de execuţie a acestor lucrări cu SC Inserco SRL, SC Lotus SA şi SC Bitunova SRL pentru realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare acces carosabil şi pietonal, alimentare cu apă, canalizare menajeră, pluvială şi iluminat public în cartier Meseş”. Potrivit contractului, lucrările au fost prevăzute a se derula pe parcursul a patru ani şi au fost împărţite în patru etape, din care primele două au avut termenul de finalizare în 2010.

Administratorul public al Zalăului, Radu Nistorescu, ne-a declarat că toate investiţiile cuprinse în aceste prime două etape au fost realizate, dar criza din bugetul local a pus piedică demarării lucrărilor din etapele trei şi patru. „În cartierul Meseş au fost finalizate etapele I şi II din cadrul obiectivului de investiţii << Amenajare acces carosabil şi pietonal, alimentare cu apă, canalizare pluvială, canalizare menajeră şi iluminat public >>. Având în vedere constrângerile bugetare şi priorităţile de investiţii, etapele III şi IV nu vor fi realizate în acest an”, a spus Radu Nistorescu.

Ca urmare, pentru moment, cartierul Meseş rămâne doar cu câteva străzi pe care au fost introduse reţelele de apă şi canalizare menajeră, anul viitor urmând să fie reluate investiţiile. În zonă mai trebuie amenajate drumuri şi accese pietonale, trebuie instalat un sistem de iluminare şi semnalizare stradală şi mai trebuie introduse reţele de utilităţi.

Valoarea proiectului este una substanţială, de peste 18,7 milioane de lei, suma mare fiind unul din motivele care au determinat împărţirea lucrărilor în patru etape.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »