Lompirt, o comuna noua pe harta Salajului

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

Lompirt, o comuna noua pe harta SalajuluiReferendumul local privind modificarea limitelor teritoriale ale comunei Sarmasag, prin separarea satelor Ilisua, Poiana Magura si centrul de comuna Lompirt, a avut loc duminica.

Intrucat la acesta consultare directa prin vot, din cei 5.223 alegatori, s-au prezentat la urne 3.377, ceea ce reprezinta 64,65 la suta din numarul locuitorilor cu drept de vot din comuna, referendumul local din comuna Sarmasag a fost declarat perfect valabil. Astfel, din numarul total al voturilor valabil exprimate, 98 la suta au fost pentru reinfiintarea comunei Lompirt.

De remarcat faptul ca, in timpul derularii referendumului local din comuna Sarmasag, nu au fost semnalate incidente sau evenimente deosebite.

Institutia Prefectului a transmis, in cursul zilei de ieri, documentele privind rezultatele referendumului local privind modificarea limitelor comunei Sarmasag, catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Reamintim ca, in data de 25 martie, in comuna Sarmasag a mai avut loc un referendum local privind modificarea limitelor teritoriale ale comunei prin separarea satelor Ilisua, Poiana Magura cu centrul de resedinta de comuna Lompirt, insa acesta nu a fost validat, deoarece la vot s-au prezentat doar 44,7 la suta din numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »