Locuri de munca pentru absolventii salajeni

Magazin Salajean 5 septembrie 2011 0

Locuri de munca pentru absolventii salajeniBursa locurilor de munca pentru absolventii din judet se va desfasura la Zalau in data de 23 septembrie. Evenimentul este organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj in contextul derularii la nivel national al bursei generale a locurilor de munca. Din acest motiv, asa cum am aflat de la directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca, bursa lunara de la Zalau nu se va mai desfasura in 9 septembrie.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi, care va avea loc in 23 septembrie, de la ora 9.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau se adreseaza in special tinerilor care au absolvit in acest an o forma de invatamant. Chiar daca grupul tinta il reprezinta aceasta categorie de persoane, bursa este deschisa tuturor celor care nu au un loc de munca, ori care doresc schimbarea job-ului actual. Participarea agentilor economici si a somerilor la bursa este gratuita.

Angajatorii care incadreaza absolventi pot beneficia de subventionarea locurilor de munca pentru o perioada de 12 luni. Valoarea acestui sprijin se acorda in functie de nivelul studiilor absolvite, cu conditia participarii la bursa locurilor de munca, a mentionat Romeo Sarca.

Absolventii in varsta de minim 16 ani pot primi indemnizatie de somaj timp de sase luni daca se inregistreaza la AJOFM in maxim 60 de zile de la data absolvirii. Nu vor beneficia de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitarii acestui drept, urmeaza o forma de invatamant superioara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »