Locuri de munca in Danemarca

Magazin Salajean 6 ianuarie 2012 0

Locuri de munca in Danemarca Somerii salajeni pot opta pentru un loc de munca in domeniul agricol, in Danemarca. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, la nivel national va fi organizata o bursa a locurilor de munca pentru lucratori in agricultura, in Danemarca. Este vorba de 75 de locuri de munca la recoltarea capsunilor, mazarii, zmeurei, si a altor fructe si legume. Candidatii vor fi selectati de angajatori si consilieri EURES danezi.

La capsuni vor fi joburi de la sfarsitul lunii mai sau mijlocul lunii iunie pana la sfarsitul lunii iulie sau jumatatea lunii august (timp de 5-10 saptamani). La recoltarea mazarii se vor face angajari de la sfarsitul lunii mai pana la sfarsitul lunii august (pe o perioada de 8-14 saptamani). Pentru recoltarea zmeurei sau capsunilor din sere vor fi oferite joburi din aprilie pana in noiembrie, in perioade diferite de timp. Potrivit informatiilor furnizate prin AJOFM Salaj, in cazul recoltarii capsunilor si mazarii din luna mai pana in luna august, la cele mai multe dintre ferme nu se asigura cazarea, ci aplicantii trebuie sa isi aduca un cort, ustensile de gatit si haine groase. In ferme se vor asigura spatii acoperite pentru prepararea mancarii, toalete si baie. Taxa pentru cazare in camping este intre 2 si 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apa. Tootodata, cei interesati de aceste locuri de munca trebuie sa aiba in vedere faptul ca nu li se asigura transportul in Danemarca. Retribuitorii vor tine cont de cantitatea recoltata, mai precis, la recoltatul capsunilor si mazarii se va asigura in medie 0,8-0,9 euro pentru un kilogram (o medie de 10-15 euro net pe ora, in functie de viteza recoltarii). Numarul orelor de lucru depinde de recolta si de vreme, in mod normal se lucreaza intre 25-37 de ore saptamanal, iar munca poate incepe la ora 4 dimineata.

Salajenii care merg la cules de capsuni, mazare, zmeura trebuie sa aiba minim 18 ani, sa vorbeasca limba engleza de nivel mediu, sa poata presta munca fizica grea, sa aiba experienta in munca agricola (ceea ce constituie un avantaj, ca de altfel munca anterioara in ferme daneze) si sa se poata adapta programului de lucru. Pentru a putea fi admisi la interviu, somerii salajeni trebuie sa-si depuna CV-urile in limba engleza online pe site-ul www.seasonalwork.dk pana cel tarziu in 6 februarie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »