Locuitorii din Surduc, chemati la urne pana la finele anului

Magazin Salajean 13 octombrie 2010 0

Locuitorii din Surduc, chemati la urne pana la finele anului

Alegerile partiale pentru desemnarea noilor consilieri locali ai comunei Surduc vor avea loc pana la finele anului in curs, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul Vegh Alexandru. Potrivit spuselor sale, Curtea de Apel Cluj a respins recursul impotriva sentintei civile pronuntate de Tribunalul Salaj, ce constata dizolvarea de drept a Consiliului Local Surduc. Decizia este irevocabila si a fost pronuntata in sedinta publica din 29 septembrie 2010. Instanta are un termen de 30 de zile pentru a comunica Institutiei Prefectului decizia si motivarea ei, a precizat Vegh.

Potrivit acestuia, institutia pe care o conduce a solicitat Curtii de Apel urgentarea expedierii sentintei, astfel incat pana la finele anului sa putem organiza alegeri partiale, iar de la anul, noul Consiliu Local Surduc sa-si poata intra in atributii.

Reamintim ca la finele lui 2009, primarul comunei, Ionel Chira, si secretarul Maria Babanas au sesizat Tribunalul Salaj privind dizolvarea de drept a Consiliului Local din Surduc, intrucat acesta nu s-a intrunit timp de trei luni consecutive, in perioada septembrie-noiembrie 2009. Instanta de contencios administrativ a admis, la 1 aprilie 2010, cererea de dizolvare si a constatat dizolvarea de drept a consiliului. Doua luni mai tarziu, primarul si secretarul comunei au intentat recurs, pe motiv ca ei nu au cerut dizolvarea, ci doar excluderea a sase consilieri locali care nu s-au prezentat la sedinte. Curtea de Apel Cluj a respins, insa, recursul, ceea ce inseamna ca locuitorii din Surduc vor fi chemati in curand la vot.

In spatele acestui caz sunt doar niste orgolii personale, care ne obliga la cheltuieli in plus cu organizarea de noi alegeri. Intrucat Consiliul Local nu a functionat aproape un an si jumatate, comuna si locuitorii sai nu au avut decat de pierdut. Primarul are atributii limitate, putand sa gestioneze numai problemele curente. Asa se face ca atelierul de practica amenajat din fonduri Phare nu este nici acum racordat la reteaua de incalzire, a mentionat Vegh. Din aceleasi motive, completeaza subprefectul Onorica Abrudanu, Surducul este singura comuna salajeana care nu a accesat fonduri europene pentru derularea de investitii.

Potrivit spuselor sale, in ultimul mandat au fost dizolvate consiliile locale din trei comune: Cristolt, Galgau si Surduc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »