Locuitorii din Sarmasag, obligati sa plateasca Politia Comunitara

Magazin Salajean 30 aprilie 2010 0

Locuitorii din Sarmasag, obligati sa plateasca Politia ComunitaraLocuitorii comunei Sarmasag vor scoate din buzunare in fiecare an cate 60 de lei pentru plata celor noua politisti comunitari care vor asigura paza si ordinea pe domeniul public. O taxa similara, insa cu 20 de lei mai mica, le-a fost perceputa si in 2009, pentru sustinerea financiara a Serviciului de Paza din cadrul Primariei, care isi desfasura activitatea numai pe timp de noapte.

Fostul serviciu, care functiona numai noaptea, s-a dovedit a fi ineficient, motiv pentru care de aproape un an si jumatate incercam sa infiintam posturi de politisti comunitari. Agentia Nationala a Functionarilor Publici nu ne-a dat voie decat in luna decembrie a anului trecut, cand au fost deblocate 12 posturi. Desi au fost ocupate doar noua dintre acestea, ne descurcam, ne-a declarat primarul de Sarmasag, Dombi Attilla.

Potrivit spuselor sale, Politia Comunitara din comuna a fost dotata si cu o masina pentru interventii, donatie a comunei Bodelshausen, din Germania, cu care localitatea Sarmasag este infratita.

Taxa pe care am introdus-o nu este o avere. Sunt doar 5 lei pe luna, adica jumatate din pretul unui pachet de tigari, un efort financiar mic pentru ca locuitorii comunei sa se stie in siguranta, a mai spus edilul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »