Locuitorii din Criseni vor asfaltari pana la prag

Magazin Salajean 5 iulie 2007 0

Locuitorii din Criseni vor asfaltari pana la pragCu toate ca dupa luni intregi in care drumul catre Cehu Silvaniei era atat de plin de gropi incat punea nervii conducatorilor auto la grea incercare autoritatile locale s-au apucat sa-l reabiliteze, nemultumirile continua sa loveasa si sa planeze asupra arterei de circulatie respective. De data asta, insa, nemultumirile vin chiar din ograda Criseniului, mai exact de la localnicii care doresc ca drumul sa le fie refacut pana la prag, ne-a declarat primarul Andrei Maior. Noroc ca pe langa carcotasi, mai sunt si sateni care apreciaza investitia pe care o facem, a mai spus edilul.

Proiectul care prevede reabilitarea drumurilor din comuna Criseni a inceput in 17 mai, fiind luate in lucru mai intai satele Criseni si Garcei, urmand ca in aceste zile SC ARL SSA Cluj Napoca (firma cu care Primaria Criseni a incheiat contractul de realizare a lucrarilor) sa deschida santier si in localitatea Cristur.

In aceste trei sate trebuie sa fie refacuti 10.800 de metri patrati de carosabil, durata de realizare a investitiei fiind de zece luni. Proiectul este realizat prin programul SAPARD si are o valoare de 3,3 milioane de lei (plus TVA).

Licitatie pentru canalizare

Referitor la introducerea retelei de canalizare in comuna, edilul ne-a declarat ca in perioada urmatoare se va desemna constructorul, anuntul pentru licitatie fiind deja postat pe SEAP. Si acest proiect presupune cheltuirea unei sume considerabile de bani – 4 milioane de lei, durata de realizare a lucrarilor fiind stabilita, in urma proiectului, la 2 ani. Este un proiect pe care il derulam in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale. Speram ca la sfarsitul anului 2008, in comuna Criseni sa existe si retea de canalizare, a conchis primarul Maior.

Reteaua de apa mai are de asteptat

Un proiect care merge cu incetinitorul este cel privitor la inroducerea retelei de apa, la acest capitol din infrastructura locuitorii comunei Criseni mai avand de asteptat. Cauza – asa cum se intampla in majoritatea proiectelor de acest gen – este lipsa fondurilor necesare finalizarii acestei investitii demarate in 2000.

Primarul Maior ne-a declarat ca, pana in momentul de fata, 60 la suta din investitie a fost realizata, banii cheltuiti in acest sens fiind in cuantum de doua milioane de lei. Pentru finalizarea lucrarilor mai trebuie inca pe atata, dar cum autoritatile centrale nu aloca transele de bani la timp, nici investitia nu se poate derula asa cum a fost prevazut initial. Ca urmare, proiectul sufera deja o intarziere mai mult decat considerabila, avand in vedere ca perioada de realizare a lucrarilor era stabilita la 3 ani, iar noi suntem deja in 2007.

Reamintim ca, in urma licitatiei, autoritatile administratiei locale au incheiat contractul pentru aceasta investitie cu SC Constructii Montaj SA Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »