Locuintele salajenilor se ieftinesc pe zi ce trece

Magazin Salajean 23 februarie 2012 0

Locuintele salajenilor se ieftinesc pe zi ce treceApartamentele si casele proprietarilor salajeni se vand, la aceasta data, la valori mai mici fata de cele de anul trecut. Notarii salajeni apreciaza ca dinamica de pe piata imobiliara salajeana inregistreaza un usor regres, proprietarii nefiind dispusi sa inregistreze pierderi din cauza crizei economice globale.

Potrivit rapoartelor de expertiza anuala, tendinta generala din Salaj demonstreaza o usoara scadere a pretului apartamentelor. Nici volumul tranzactiilor nu poate fi comparat cu cel din anii 2007-2008. Tranzactiile se fac doar la nivelul relatiilor de familie, donatii, succesiuni, sau in cazul in care proprietarii sunt nevoiti sa vanda din cauza unor datorii bancare. Regresul dinamicii imobiliare are drept cauza, in principal, criza economica globala, precum si pozitionarea detinatorului, care asteapta iesirea din criza pentru a nu fi in pierdere, ne-a spus Dumitru Buran, membru al Camerei Notarilor Publici Cluj (la care este afiliat Salajul).

Grila dupa care notarii calculeaza in acest an taxele si impozitele minime pentru tranzactiile cu apartamente din municipiu a ramas aproape neschimbata, comparativ cu anul trecut. Apartamentele din Zalau sunt diferentiate in functie de patru zone de impozitare, dupa localizarea strazilor. Partea centrala a orasului este

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »