Locuinte ANL pentru zalauani, in noiembrie

Magazin Salajean 26 iunie 2007 0

24 de locuinte ANL vor fi finalizate pana in noiembrie si puse la dispozitia zalauanilor in cele doua foste camine ale Armaturii, carora autoritatile administratiei locale le-au dat destinatia de blocuri ANL. Lucrarile, realizate de SC Constructii Montaj SA Zalau, merg indeajuns de bine incat reprezentantii firmei constructoare sa declare ca termenul de receptie va fi in noiembrie anul curent, cu doua luni mai repede decat prevede contractul. Astfel, la corpul B, sarpanta a fost deja schimbata, la fel ca si geamurile, in momentul de fata echipele lucrand la finisajele pe partea de compartimentare a interiorului si la realizarea instalatiilor.

Potrivit biroului de presa din cadrul Primariei Zalau, situatia lucrarilor la cel de-al doilea corp, C, este asemanatoare. Se inlocuieste sarpanta si tamplaria, iar finisajele si compartimentarea spatiului sunt realizate 50 la suta.

Blocul O3 are pana acum primul etaj

Alte 20 de apartamente ANL sunt in curs de construire pe strada Olarilor, blocul ANL O3 existent aici urmand sa aiba un geaman, O4. Imobilul trebuie finalizat pana in luna martie a anului viitor. Pana in momentul de fata, cladirea a fost ridicata pana la primul nivel, la care a fost turnat planseul. Investitia este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local urmand sa se regaseasca in racordarile imobilului la retelele de utilitati. Pentru aceasta, in 12 aprilie a avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de partea tehnico-edilitara a proiectului, castigatoare fiind SC Lotus SA Zalau. Societatea va trebui sa realizeze si accesul carosabil si pietonal in zona, valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local fiind de circa 400.000 de lei (fara TVA). De mentionat ca SC Lotus SA este si cea care se ocupa de ridicarea blocului O4.

Complexul ANL – Dumbrava debuteaza cu o gradinita

Tot la capitolul ANL, conducerea Primariei Zalau are trecuta in lista de obiective pentru urmatorii ani ridicarea unui complex de 12 blocuri in cartierul Dumbrava, in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu.

Dupa ce s-a vorbit mult de acest proiect, care va aduce locuitorilor municipiului 90 de apartamente cu chirie mica, viitorul complex ANL din Zalau a ajuns iar in atentia autoritatilor centrale din cauza ca a fost schimbat finantatorul. Aspectul este unul important, dat fiind ca proiectul are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ca si in cazul blocului O4, ridicarea complexului trebuie finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau urma sa suporte cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati. Cum, insa, proiectul este unul de amploare, aportul financiar al ANL trebuie sa fie asigurat din surse interne, dar si externe, pe acest punct insistand in ultimele trei saptamani autoritatile de la Bucuresti.

Mihai Chereji, reprezentant ANL in Salaj, ne-a declarat ca a fost gasit un finantator extern, iar in ultima sedinta interministeriala s-au cerut cateva modificari la compartimentarea blocurilor din complex. In prezent, asteptam hotararea de guvern care sa dea unda verde acestor schimbari, iar apoi se va trece la organizarea licitatiei in vederea desemnarii constructorului. Dupa ce vor fi ridicate primele sase blocuri din complex, va fi demarata etapa a doua a proiectului, care prevede construirea in aceeasi locatie a altor 90 de apartamente destinate tinerilor. Deocamdata, insa, etapa a doua se afla in stadiul realizarii Studiului de Fezabilitate, ne a declarat Mihai Chereji.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »