Locatarii din E24 vor primi alte locuinte in noiembrie

Magazin Salajean 4 octombrie 2007 0

Blocul ANL promis de autoritatile locale din Zalau fostilor locatari ai imobilului E24, afectat in urma unei explozii, va fi dat in folosinta cu o intarziere de o saptamana. Florin Branduse, consilier in cadrul Primariei Zalau, ne-a declarat ca acest lucru este cauzat de faptul ca sinistratii au acceptat propunerea autoritatilor ca finisajele sa fie facute cu gresie si faianta, chiar daca asta presupune prelungirea lucrarilor. Lucrarile sunt aproape de finalizare, echipele de muncitori se ocupa de finisaje. Initial, s-a discutat ca in locuinte sa se puna linoleum si nu gresie si faianta, pentru ca asta ar fi scurtat perioada de realizare a lucrarilor, iar pentru cele 19 familii ramase fara locuinte fiecare zi conteaza. Totusi, ei au fost cei care au hotarat ca prefera sa astepte putin mai mult, dar finisajele sa fie facute cu gresie si faianta. Ca urmare, cu toate ca s-a promis ca blocul va fi dat in folosinta in primele zile ale lunii noiembrie, acest lucru se va intampla cu o intarziere de o saptamana, a declarat Florin Branduse.

Potrivit sursei citate, firma care se ocupa de lucrari (SC Constructii Montaj SA Zalau) avea stabilit prin contract termenul de finalizare a blocului in luna ianuarie 2008, dar starea de urgenta in care se afla sinistratii a determinat autoritatile locale si firma constructoare sa ajunga la o intelegere privind devansarea datei de receptie a investitiei.

Respectivul bloc era, prin proiectare, unul ANL, dar dupa explozia de la E24, Consiliul Local Zalau i-a schimbat destinatia, locuintele urmand sa fie de urgenta si necesitate. Documentatia in acest sens a fost deja finalizata de autoritatile locale si trimisa la Bucuresti. In prezent, sunt asteptate avizele de la autoritatile centrale.

In blocul respectiv sunt 24 de apartamente, din care sase sunt cu doua camere, iar restul cu o camera.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »