Localnicii duc laptele cu scuterul la firmele colectoare

Magazin Salajean 2 aprilie 2008 0

Localnicii duc laptele cu scuterul la firmele colectoareLocalnicii din comuna Rus folosesc scuterele ca sa transporte bidoanele cu lapte la firmele colectoare, numerosi sateni investind in aceste mijloace de transport doar pentru a-si usura munca in gospodarie. Viceprimarul comunei Rus, Machek Ioan, ne-a declarat ca, desi in comuna este platita de catre firmele colectoare o caruta care sa ridice zilnic bidoanele cu lapte de la localnici, oamenii nu renunta la caratul laptelui cu scuterul. Intr-adevar, oamenii folosesc scutere ca sa transporte laptele la cele doua firme colectoare pe care le avem in comuna. Exista, totusi, si o caruta platita de cele doua firme, ca sa ridice, in fiecare dimineata, bidoanele cu lapte din gospodarii, dar oamenii continua sa-l duca cu scuterul, a spus viceprimarul comunei.

Satenii prefera acest mijloc de transport in locul carutei, a masinilor sau a biciletelor pentru ca economisesc timp, dar si bani, avand in vedere ca scuterele consuma putin. Ca urmare, investitia intr-un astfel de mijloc de transport se justifica, iar cei care nu au, totusi, bani pentru unul nou, il achizitioneaza second-hand. Avem de carat unul sau doua bidoane de lapte zilnic, fiecare de 25 de litri. Sa le duci cu bicicleta, cum faceam pana acum, este greu, iar cu masina nu se merita, ca platesti mult pe benzina. Cu scutterul e cel mai bine, duci laptele repede la firma si nu cheltui mai nimic, a spus Ioan C., localnic din Rus.

Scuterele sunt inmatriculate pe comuna, iar pentru a-si cumpara unul oamenii ii socotesc pretul in laptele vandut. Mai exact, un scuter de pana la 2.500 de lei inseamna 800 de litri de lapte dati la firmele colectoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »