Lista neagra cu rau platnicii la leasing

Magazin Salajean 10 noiembrie 2009 0

Lista neagra cu rau platnicii la leasingFirmele si persoanele fizice care nu isi achita ratele la leasing la timp vor fi raportate la Centrala Riscurilor Bancare. La fel vor pati si cei care au platit obligatiile la timp, dar nu si polita de asigurare RCA.

Persoanele si firmele care au masini in leasing pentru care nu achita ratele la timp vor fi raportate la Centrala Riscurilor Bancare (CRB) a Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Masura urmeaza sa fie aplicata cu incepere de anul viitor. CRB este organismul Bancii Centrale care gestioneaza informatii privind expunerile bancilor mai mari de 20.000 de lei fata de un singur debitor, in evidentele sale urmand sa intre inclusiv informatiile oferite de companiile de leasing.

Tot de anul viitor, ar urma sa intre in Centrala de Riscuri si posesorii de autoturisme luate in leasing care nu isi platesc asigurarea de raspundere civila auto (RCA). In ultimul an, firmele de leasing s-au confruntat cu o crestere rapida a clientilor cu restante din cauza problemelor de lichiditati pe care le au in principal companiile. Date oficiale cu privire la ponderea datoriilor in aceasta piata insa, nu exista deocamdata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »