Lipsa acuta de specialisti in Urgenta

Magazin Salajean 13 septembrie 2010 0

Lipsa acuta de specialisti in UrgentaDesi functioneaza intr-un spatiu renovat si are dotari moderne si de caitate, Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Zalau are de trecut peste un hop: numarul insuficient de medici care sa asigure servicii medicale bolnavilor, la orice ora din zi si din noapte.

Daca in perioada rece a anului, medicii si asistentele din Urgenta mai apuca sa isi traga sufletul, pe perioada verii lucrurile se precipita si parca sar in aer. Numarul de cazuri ce se prezinta pentru a fi rezolvate creste considerabil, iar personalul medical nu isi vede capul de treaba. Volumul de munca este enorm, astfel ca fiecare om este solicitat la maxim, mai ales ca nici asistentele, si nici medicii nu sunt suficienti pentru una din cele mai grele sectii ale Spitalului Judetean.

Managerul Spitalului Judetean, Ioan Muresan, ne-a declarat ca medicii ajung sa consulte peste 80 de pacienti intr-o zi, fluiditatea consultarilor nefiind cea mai optima. Volumul de munca ar fi mai mic, iar bolnavii ar astepta mai putin, daca ar exista suficienti medici, a spus managerul Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »