Limitatoare de viteza in Zalau

Magazin Salajean 8 iunie 2007 0

Din dorinta de a linisti cat de cat traficul din municipiu si de a reduce numarul accidentelor cauzate de nerespectarea vitezei legale, autoritatile locale din Zalau doresc sa amplaseze pe arterele mai importante de circulatie relantisoare sau, altfel spus, limitatoare de viteza. Primarul Radu Capilnasiu a dat in primavara avizul pentru ca Directia Generala de Administrare a Domeniului Public Zalau sa declanseze procedura de achizitie a relantisoarelor, care ar fi trebuit sa fie montate pana la sfarsitul lunii aprilie. Cu toate bunele intentii ale autoritatilor administratiei locale, am ajuns in luna iunie, si in Zalau nu exista nici macar urma de relantisor. Explicatia data de Cristian Curta, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, a fost ca au existat alte prioritati care au trebuit rezolvate. Totusi, Cristian Curta ne-a declarat ca intentia de a amplasa limitatoare de viteza in oras ramane valabila si ca, in momentul de fata, se lucreaza la caietul de sarcini, urmand ca in aproximativ o luna sa aiba loc licitatia pentru lucrari.

Ca urmare, in Zalau vor fi amplasate, totusi, trei relantisoare, calculate pentru viteza de 50 de kilometri la ora. Locatiile pe care le au in vedere autoritatile locale pentru limitatoarele de viteza sunt, cel mai probabil, bulevardul Mihai Viteazul (in zonele OMV si IAIFO) si strada Gheorghe Doja.

Pana la amplasarea limitatoarelor, sa speram ca autoritatile locale vor avea grija si de iluminatul public din intersectiile de la Astralis, Integrata si Comat, unde, odata cu lasarea intunericului, conducatorii auto intampina probleme legate de vizibilitate in trafic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »