Liderii Sanitas pun de-o greva

Magazin Salajean 20 octombrie 2008 0

Liderii Sanitas pun de-o greva

Liderii Federatiei Sanitas au anuntat ca, in cazul in care Guvernul nu le solutioneaza revendicarile pana in 24 octombrie, vor declansa o serie de actiuni de protest.

Potrivit unui document dat publicitatii de Biroul Executiv al Federatiei Sanitas, sindicalistii sunt pregatiti sa organizeze un miting in Capitala, in data de 4 noiembrie, precum si o greva de avertisment de doua ore, in data de 10 noiembrie, urmata de greva in sistemul sanitar pe perioada nedeterminata.

Pentru a afla daca sindicalistii Sanitas, filiala Salaj, vor achiesa la actiunile anuntate de colegii lorclujeni, am incercat, in cursul zilei de ieri, sa luam legatura cu liderul sindicatului amintit, Chelement Hodis.

Probabil prins in alte activitati decat cele sindicale, Chelement Hodis ne-a respins, de fiecare data, apelurile prin care redactia noastra a incercat sa intre in legatura cu el. Altfel, nu intelegem refuzurile sistematice ale liderului de sindicat de a dialoga cu noi.

Revenind la subiectul nostru, de retinut faptul ca sindicalistii solicita majorarea bugetului alocat sanatatii in anul 2009, asigurarea resurselor bugetare pentru acordrea tuturor drepturilor salariatilor in trimestrul IV 2008, cresterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, majorarea salariilor de incadrare ale personalului din sanatate cu 50-60 la suta, acordarea primei de vacanta pentru personalul din sistemul sanitar, acordarea tichetelor de masa pentru toti salariatii din sanatate, negocierea si completarea regulamentului de sporuri cu propunerile Federatiei Sanitas dupa aprobarea bugetului pe anul 2009.

Sindicalistii mai cer completarea facilitatilor pentru personalul sanitar cu asigurarea gratuitatii pentru investigatii clinice si paraclinice, acordarea primei de stabilitate trimestrial si aprobarea in regim de urgenta in Parlament a OUG 17/2008 pentru modificarea si completarea OUG 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar.

In fine, daca solicitarile formulate nu vor fi solutionate favorabil pana in data de 24 octombrie, Biroul Executiv al Federatiei Sanitas a hotarat sa propuna Consiliului National un calendar de actiuni sindicale, pentru sustinerea revendicarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »