Liderii romilor cauta solutii

Magazin Salajean 29 septembrie 2010 0

Liderii romilor cauta solutiiAnaliza situatiei comunitatilor de romi din Salaj si gasirea de solutii pentru probleme cu care se confrunta au fost obiectivele dezbaterii privind strategia de dezvoltare locala a romilor din judetul amintit, manifestare care a avut loc ieri, la Zalau. La manifestare au participat liderii comunitatilor de romi din judet, alaturi de reprezentantii Aliantei Civice a Romilor din Romania (ACRR) si a mai multor ONG-uri ale romilor din Salaj (Asociatia Sanse Egale pentru Femei si Copii, Asociatia Sanse Egale si Asociatia pentru Drepturile Omului Sanse Egale pentru Romi si Sindi), dar si din tara.

De foarte multe ori, organizatiile civice ale romilor sunt acuzate ca au devenit SRL-uri pentru atragerea de bani, pentru atragere de fonduri, cheltuire de fonduri, si ca nu mai exista acest spirit civic, acest spirit de a te ridica, pentru dreptul de a vorbi in numele comunitatii, de a lua pozitie. (…) Incercam sa readucem acest spirit civic. Vom vorbi astazi si despre ce inseamna mobilizarea civica si cum putem sa fim reprezentanti mai buni ai comunitatilor, a precizat, in cuvantul de deschidere al dezbaterii, David Mark, directorul executiv al ACRR. Acesta a adaugat faptul ca intalnirea se doreste un schimb de experienta intre liderii comunitatilor de romi, in special in ceea ce priveste identificare nevoilor si rezolvarea problemelor existente.

Cu acelasi prilej, Alin Lacatus, expert in cadrul Biroului Judetean pentru Romi din cadrul Institutiei Prefectului Salaj, a facut o prezentare a oportunitatilor de finantare nerambursabila in domeniu, iar Vaszi Robert, director coordonator al Asociatiei Sanse Egale a prezentat o istorie a romilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »