Licitatia pentru achizitionarea de lapte praf, anulata iar

Magazin Salajean 28 iulie 2008 0

Licitatia pentru achizitionarea de lapte praf, anulata iar

Cea de-a doua licitatie organizata de Autoritatea de Sanatate Publica Salaj pentru achizitionarea de lapte praf a fost anulata, din cauza pretului prea mare, procedurile trebuind reluate. Dana Pop, directorul Autoritatii de Sanatate (ASP) Salaj, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca judetul nu mai are lapte praf gratuit nici macar cazurile grave, situatia fiind grava si fara precedent in ultimii 6 ani si jumatate.

Licitatia organizata pentru achizitionarea de lapte praf pentru sugari a trebuit anulata pentru a doua oara, din cauza ca pretul cu care a venit ofertantul este mult prea mare pentru noi. Daca l-am accepta, nu am reusi sa luam lapte praf decat pentru maxim urmatoarele doua luni, cand noi ne calculasem ca am avea nevoie de aproximativ 7.500 de cutii care sa ne ajunga pana la finalul anului. Acum nu mai avem deloc lapte praf pe stocuri, nici macar pentru cazurile deosebite, in care copiii au nevoie neaparat de suplimentul alimentar, iar parintii nu si-l pot permite. In ultimiii 6 ani si jumatate nu am mai avut o asemenea situatie, a spus directorul ASP Salaj.

Potrivit sursei citate, este si prima data in ultimii ani cand la licitatia pentru achizitionara de lapte praf se prezinta un singur ofertant, pana acum fiind de fiecare data cate trei sau patru. Situatia din Salaj este cauzata de faptul ca, in acest an, ASP Salaj a aflat tarziu ca licitatia nu se mai organizeaza de catre Ministerul Sanatatii Publice, ci descentralizat, pe judete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »