Liceenii salajeni sarbatoresc Saptamana mondiala a spatiului cosmic

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

Liceenii salajeni sarbatoresc Saptamana mondiala a spatiului cosmicElevii Grupului Scolar Mihai Viteazul si cei ai Grupului Scolar Voievodul Gelu din Zalau au pregatit o serie de activitati ce vor avea loc in cadrul proiectului Secretele Universului, prilejuit de Saptamana mondiala a spatiului cosmic. Astfel, maine, 7 octombrie, elevii vor organiza expozitii de desene, dispozitive artizanale si postere cu tema Cosmosul, o sesiune de referate si un moment artistic cu lucrari din creatiile elevilor . De asemenea, echipaje de la cele doua unitati scolare se vor intrece in cadrul concursului pe tema Sistemul solar. Joi, 8 octombrie, liceenii vor vizita Planetariul din Baia Mare.

Coordonatorii proiectului sunt profesorii Mariana Driha, Doina Pop si Rodica Damsa de la Mihai Viteazul, iar partener in proiect, profesorul Ioan Driha, de la Voievodul Gelu.

Saptamana mondiala a spatiului cosmic este o sarbatoare internationala a stiintei si tehnologiei si a contributiei acestora la imbunatatirea conditiei umane. Adunarea generala a ONU a decis, in 1999, ca evenimentul sa aiba loc an de an, intre 4 si 10 octombrie, sarbatorind, astfel, lansarea, pe 4 octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, si semnarea, la 10 octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneaza activitatea statelor in explorarea pasnica a spatiului cosmic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »