Liceană din Jibou, “prefect pentru o zi”

Magazin Salajean 21 martie 2011 0

Liceană din Jibou, “prefect pentru o zi”

Cristina Adina-Moldovan, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou, a fost selectată să îndeplinească funcţia de „Prefect pentru o zi” în luna martie, în cadrul campaniei iniţiate de Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Campania Prefect pentru o zi, organizată de Instituţia Prefectului Sălaj a demarat în cursul lunii noiembrie 2010 şi va continua şi în luna aprilie.

Liceana a participat joi la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, la activităţile incluse pe agenda de lucru a prefectului Vegh Alexandru, printre acestea numărându-se şi masa rotundă „Medicina de familie în judeţul Sălaj – realităţi şi perspective”. Eleva din Jibou a făcut cunoştinţă cu modul de organizare şi funcţionare a Instituţiei Prefectului.

„A fost o experienţă deo-sebită, pe care am privit-o, încă de la început, ca pe o provocare. Înainte de a veni aici ştiam foarte puţine despre Instituţia Pre-fectului însă, din ceea ce am aflat azi, mi-am dat seama că prefectul face o muncă foarte complexă. A fost prima mea tangenţă cu administraţia publică, în urma căreia pot spune că nu exclud ideea unei viitoare cariere în domeniul administraţiei”, a precizat Cristina Adina-Moldovan. La finalul zilei de lucru, prefectul Vegh Alexandru i-a înmânat elevei din Jibou o diplomă de participare şi o medalie.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sălaj, Sebastian Olaru, în cursul lunii mai, toţi cei şase elevi participanţi la campanie vor lua parte la festivitatea de încheiere a campaniei, unde îşi vor prezenta consideraţiile privind experienţa trăită în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »