Legea pensiilor va fi aplicata indiferent daca motiunea va trece sau nu

Magazin Salajean 10 septembrie 2007 0

Legea pensiilor va fi aplicata indiferent daca motiunea va trece sau nuPrincipalul subiect abordat in cadrul conferintei de presa de vineri organizata de Partidul Social Democrat (PSD) Salaj a fost mult discutata propunere legislativa inaintata de partid, mai exact, Legea Pensiilor.

Referitor la acest subiect – Legea Pensiilor – deputatul PSD de Salaj, Iuliu Nosa, a spus ca, indiferent, daca motiunea de cenzura inaintata la adresa actualului Guvern va fi votata sau nu, Legea va fi aplicata. Spun cu mandrie ca noi, cei din PSD, suntem initiatorii acestei propuneri legislative de majorare a pensiilor si vreau sa asigur pe toti pensionarii din Salaj ca indiferent daca motiunea de cenzura va fi votata sau nu, Legea Pensiilor va fi aplicata, a afirmat deputatul PSD de Salaj.

Intrebat fiind de unde se vor face rost de bani pentru majorarea pensiilor, deputatul Nosa a precizat ca, in cazul in care majorarea veniturilor nu va fi acoperite din economiile facute in anii anteriori se va recurge la un transfer din bugetul de stat la cel de asigurari sociale.

In ceea ce priveste patura sociala cea mai tanara, care este platita cu salariul minim brut, deputatul Nosa a spus ca cei din partidul pe care il reprezinta vor demara o serie de propuneri legislative, menite sa vina in ajutorul acestora.

Referitor la motiunea de cenzura inaintata de PSD la adresa actualului Guvern, Iuliu Nosa a afirmat ca, desi data initiala de depunere era de 10 septembrie, termenul va fi amanat pana la sfarsitul saptamanii in curs. Pana in prezent am reusit sa strangem 147 de semnaturi si mai avem nevoie de inca 88 pentru ca motiunea de cenzura sa treaca mai departe, a adaugat deputatul PSD de Salaj.

Pensionarii sunt neincrezatori

In cadrul aceleiasi conferinte de presa presedintele Clubului Pensionarilor Salaj, Ilie Gorgan a precizat ca multi dintre pensionarii salajeni sunt neincrezatori in ceea ce priveste aplicarea Legii Pensiilor incepand cu 1 ianuarie 2008.

Multi dintre pensionari isi exprima neincrederea in ceea ce priveste aplicarea Legii Pensiilor. Nu ne putem juca de-a uite legea, nu e legea!, a afirmat Ilie Gorgan.

De aceeasi parere a fost si presedintele Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP) Zalau, Ioan Ivascau, care a spus ca, in cazul in care nu se vor gasi fonduri pentru marirea pensiilor se va actiona ca atare.

O alta doleanta a persoanelor varstnice, cu precadere a vaduvelor veteranilor de razboi, este indemnizatia foarte mica pe care acestea o primesc de pe urma sotilor decedati pe front (220.000 de lei vechi). Trebuie facut ceva in aceasta privinta, deoarece indemnizatia pe care o primesc vaduvele veteranilor de razboi este mult prea mica, in comparatie cu preturile care pe zi ce trece sunt tot mai mari, a conchis Ilie Gorgan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »