Legalizarea cezarienelor la cerere, contra cost

Magazin Salajean 25 martie 2009 0

Legalizarea cezarienelor la cerere, contra costOperatia cezariana sau operatia C este o interventie chirurgicala pentru care tot mai multe mamici pare sa opteze atunci cand vine vorba despre aducerea pe lume a unui copil. In alte judete, chiar si medicii sunt de parere ca femeile ar trebui sa aiba posibilitatea sa decida daca vor sa nasca pe cale naturala sau sa apeleze la cezariana, iar Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului a demarat un studiu ce are drept scop implementarea cezarienei la cerere. Intre timp, doar la nivelul anului trecut, peste un sfert din bebelusii adusi pe lume anul trecut s-au nascut prin cezariana.

Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului a demarat recent o actiune de strangere de semnaturi prin care mamele sa poata alege modalitatea prin care aduc pe lume bebelusii, in conditiile in care optiunea intre nasterea naturala si cea prin cezariana le preocupa tot mai mult pe femeile din Romania. Dezbaterile pe aceasta tema nu lipsesc nici din forurile medicale, dar, daca va primi unda verde, cezariana se va face, cel mai probabil, contra cost.

La nivel de Salaj, cezariana nu pare sa fie ocolita de medici si pacientele lor. Mai mult de un sfert din salajencele ce au adus pe lume copii, anul trecut, au fost supuse cezerienei, ne-a declarat Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »