Laura si ceilalti cinci raniti in explozie raman internati

Magazin Salajean 18 septembrie 2007 0

Cele sase persoane ranite in explozia de la blocul E24 raman in continuare sub supravegherea cadrelor medicale de la Spitalul Judetean Salaj – Zalau. Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, ne-a declarat ca, dintre cei sase, cele mai mari probleme le are, asa cum era de asteptat, Laura, fetita de 12 ani, care vineri a fost supusa unei interventii chirurgicale de urgenta. Functiile ei sunt stabile, in prima faza s-a intervenit pentru salvarea vietii, iar acum va urma o alta operatie, la picior. Fetita are o fractura de bazin, una de femur si fracturi la gamba la ambele oase deplasate. Daca nu ar fi fractura de la picior, fata ar putea fi mutata de la Terapie Intensiva (ATI) pe sectie, dar asa, mai trebuie tinuta la ATI., a spus Codruta Puscas. Potrivit acesteia, nu a fost stabilita data operatiei la picior, acest lucru revenind exclusiv parintilor. Acestia vor decide daca o vor opera la noi sau in alta parte, a spus purtatorul de cuvant.

Mama fetitiei este si ea internata la sectia Chirurgie, femeia, in varsta de 41 de ani, prezentand o contuzie la coloana vertebrala. Se credea initial ca e vorba de o fractura, dar s-a infirmat radiologic, a spus Puscas, precizand ca si acest caz va ramane internat.

Alta femeie, tot de 41 de ani, prezinta fracturi costale si are o mana in gips, iar mama tanarului decedat este in continuare internata cu diagnosticul de traumatism craniocerebral si cu o arsura in zona fetei. Cazul nu este grav, iar starea femeii – de 43 de ani – este stabila.

Printre cei raniti la blocul E24 sunt si doi barbati, ambii internati la Oftalmologie. Este vorba de un tanar de 20 de ani, care are un hematom la ochi, si de un barbat de 44 de ani, care a fost lovit in zona ochilor. Acest al doilea barbat nu era locatar al imobilului E24,, ci se afla in trecere prin zona. Nici unul dintre cazuri nu e grav, iar vederea barbatilor nu a fost afectata. Totusi, vor ramane internati pentru urmatoarele zile, a spus Codruta Puscas.

Alte 100 de internari

Tot in week-end, cadrele medicale de la Urgenta au tratat alti 311 bolnavi, dintre care 11 au fost internati. Cele mai multe cazuri au fost de plagi, fracturi si traumatisme, 13 dintre ele fiind prin agresiune si prin accidente rutiere. 21 de persoane au fost diagnosticate cu afectiuni ale aparatului respirator, iar sase salajeni au fost adusi la Urgenta in stare de ebrietate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »