Laptopuri pentru medicii de familie

Magazin Salajean 15 iunie 2007 0

Laptopuri pentru medicii de familie

Pentru buna desfasurare a Programului National privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara, care va demara din 1 iulie, absolut toti medicii de familie vor primi in comodat, pentru cinci ani, cate un laptop, imprimanta, conexiune la internet si licente pentru soft. Programul informatizat ii va scuti pe pacienti de stat la coada la cabinetele medicale, iar controlul retetelor se va face de la prescriptie.

De precizat faptul ca nu toti medicii vor primi laptopurile pana la data de 1 iulie, asta din cauza ca licitatia pentru tehnica de calcul nu este finalizata. Pentru lunile iulie si august, Ministerul Sanatatii asigura fie soft-ul, fie formularele tipizate, in functie de posibilitatile medicilor.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, dr. Dana Pop, ne-a declarat ca medicii care detin calculatoare si opteaza pentru soft trebuie sa stie ca, in momentul primirii laptopului, datele sunt transferabile , iar pentru cei care nu detin calculator si opteaza pentru formularele tipizate, in acel moment, acestia vor introduce toate datele de pe suportul de hartie. In judetul Salaj, beneficiari ai noii tehnologii vor fi cei 115 medici de familie, atat din mediul urban, cat si din cel rural.

Reamintim ca, incepand cu 1 iulie 2007, va demara un amplu program de evaluare a starii de sanatate a populatiei. Scopul acestui program este de a cunoaste factorii anumitor patologii, dar si imbunatatirea starii de sanatate prin preventia bolilor cu impact major, a calitatii si duratei de viata si a accesului la servicii medicale a intregii populatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »