Laptopuri de 200.000 de lei uitate acasa

Magazin Salajean 22 noiembrie 2010 0

Laptopuri de 200.000 de lei uitate acasa

Peste 111.000 de lei s-au cheltuit de la bugetul Primariei Zalau, in urma cu mai bine de trei ani, pentru achizitia a 21 de laptopuri care sa usureze munca alesilor locali. Administratia judetului nu s-a lasat mai prejos, astfel ca, la scurt timp dupa, a cumparat si ea 35 de calculatoare portabile pentru consilierii judeteni. Investitia s-a apropiat, in 2007, de 88.000 de lei.

Miracolul laptopurilor nu a tinut prea mult. Daca la inceput, consilierii se intreceau in a-si etala in cadrul sedintelor microcomputerele, in timp, aceste obiecte au fost date uitarii. Din an in Paste, cate un ales local ori judetean isi aduce laptopul la serviciu. Asta nu inseamna, insa, ca nu le folosesc ori ca nu le considera extrem de utile, tin sa precizeze cei mai multi consilieri. Il utilizez la sedintele de comisii. Nu il mai aduc cu mine si la sedintele de consiliu, de vreme ce am clarificat problemele in comisii, ne-a declarat Silviu Muresan, consilier local din partea PDL. Alexandru Serban, membru in Consiliul Judetean (CJ) Salaj din partea PSD, sustine ca se foloseste de laptop de acasa: Toate informatiile de la CJ le primesc pe laptop. Proiectele de pe ordinea de zi le studiez acasa, prin urmare nu mai este nevoie sa transport calculatorul la sedinte.

Si liberalul Andrei Milas spune ca obiectul primit ii este extrem de folositor pentru activitatea pe care o depune in folosul comunitatii. Intrucat laptopul incepuse sa-si piarda din calitati, consilierul local a investit din buzunarul propriu pentru a achizitiona piese performante: De cand am primit computerul, am schimbat bateria, pentru ca nu mai tinea suficient, dar si memoria. Milas precizeaza ca a suportat aceste cheltuieli tocmai pentru ca laptopul ii este foarte util si mai comod decat sa rasfoiasca topuri de hartie cu proiectele de pe ordinea de zi.

Intrebat despre laptopul primit de la CJ Salaj, social-democratul Adrian Berinde a dat din colt in colt. Ne-a spus doar ca il utilizeaza pentru a consulta proiectele de hotarari si documentatia aferenta acestora. Cat despre motivul pentru care nu-l trambaleaza la sedinte: Nu-mi este comod. Mirel Olahut, consilier judetean din partea PDL, este singurul reprezentant al administratiei judetene care s-a prezentat la una dintre ultimele sedinte cu microcalculatorul achizitionat din bani publici: Il am de la predecesorul meu care si-a incheiat mandatul in 2008, dar inca nu am avut probleme cu bateria. Imi este foarte util, in conditiile in care imi permite sa consult materialele informatice ce ne sunt transmise in format electronic de catre CJ Salaj.

Realitatea din cadrul sedintelor s-a dovedit a fi cu totul alta, intrucat alesii demonstreaza ca le este mai la indemana sa se prezinte cu proiectele tiparite pe hartie ori cu mana-n buzunar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »