Lacat pe medicamente

Magazin Salajean 8 mai 2008 0

Lacat pe medicamente distributia de medicamente in spitale va fi sistata azi si maine

* sistarea distributiei de medicamente spitalelor si farmaciilor va fi oprita pentru a doua oara in acest an

* prin aceasta masura, Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania continua protestele la adresa Ministerului Sanatatii Publice, pe care il acuza ca nu a actualizat pretul la medicamente, in functie de evolutia cursului leu-euro

Distribuitorii de medicamente vor inchide din nou depozitele, in perioada 8-9 mai, in semn de protest fata de decizia Ministerului Sanatatii Publice (MSP) de a nu reactualiza, din aprilie 2007, preturile medicamentelor, desi, conform legii, recalcularea se face la fiecare trei luni. Astfel, timp de doua zile nu vor fi distribuite medicamente catre nici un spital si nici o farmacie din tara.

Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) solicita MSP un dialog pe tema recalcularii preturilor medicamentelor, astfel incat distribuitorii de medicamente sa nu mai sufere pierderi importante.

Distributia de medicamente a mai fost sistata pentru o zi, in data de 18 aprilie, tot in semn de protest. La acea data, reprezentantii MSP au sustinut ca nu vor ceda presiunilor importatorilor si distribuitorilor, mentionand ca spitalele si farmaciile au asigurat necesarul de medicamente, pentru a nu se intra in criza.

Pe de alta parte, reprezentantii ADMR sustin ca MSP a prelungit termenul la care vor fi recalculate preturile la 1 iunie, astfel incat au fost inregistrate pierderi de 20 de milioane de euro.

Ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a facut in aprilie 2007, desi, conform legii, recalcularea trebuie facuta la fiecare trei luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »