La Zalha vine un arab …

Magazin Salajean 8 februarie 2008 0

Comuna salajeana Zalha va avea medic de familie arab, dupa 15 ani in care a fost lipsita de servicii medicale de specialitate. Viitorul medic de familie al comunei a incheiat deja cu autoritatile locale un contract de concesionare, pe o perioada de 50 de ani, pentru folosinta gratuita a dispensarului, el angajandu-se, in schimb, sa aduca la Zalha si un medic stomatolog.

Dupa mai mult de trei ani de discutii, ne-am hotarat sa concesionam dipensarul pe o perioada de 50 de ani unui medic de origine araba. In schimb, acesta s-a obligat sa aduca un stomatolog in comuna si sa puna pe picioare o farmacie, a declarat Ioan Miclea, primarul comunei Zalha. Medicul arab are 38 de ani si este albsolvent al Facultatii de Medicina din Cluj Napoca. El este casatorit si are doi copii, sotia lui fiind dintr-o comuna invecinata.

Conform aceleiasi surse, medicul a fost atras de faptul ca dispensarul este complet renovat, acestuia asigurandu-i-se si locuinta de serviciu la mansarda.

Dispensarul are doua cabinete, unul pentru medicul de familie si unul pentru stomatolog, o sala de consultatii, o camera de urgenta, dar si spatiu pentru o farmacie. La mansarda au fost amenajate doua apartamente de serviciu, pentru medicul de familie si cel stomatolog. Am investit sapte miliarde lei vechi pentru refacerea dispensarului, precizeaza primarul comunei.

In alta ordine de idei, comuna Zalha are nu doar dispensar renovat, ci si sediu de primarie modernizat, valoarea investitiei ridicandu-se in acest caz la sase miliarde de lei vechi. In ambele cazuri, banii provin din fonduri guvernamentale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »