La Urgenta din cauza insectelor si a consumului de ciuperci

Magazin Salajean 30 iunie 2009 0

La Urgenta din cauza insectelor si a consumului de ciuperci

Sase salajeni au fost adusi, in perioada 26-28 iunie, la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau dupa ce au fost muscati de insecte. Potrivit unui comunicat de presa remis de unitatea spitaliceasca respectiva, pacientii au varsta cuprinsa intre 5 si 56 de ani, in doua din cele sase cazuri fiind vorba de intepaturi de capuse. Pacientii nu au necesitat spitalizare, medicii reusind sa le trateze in Urgenta diferitele reactii alergice cu care au fost diagnosticati. Deasemenea, duminica, au fost tratate la Urgenta doua persoane, o femeie de 48 de ani si un barbat de 51 de ani din Ulciug, cu diagnosticul de sindrom dispeptic ulceros, post ingestie de ciuperci, nefiind insa nevoie sa fie spitalizate, in timp ce alte doua paciente de 20 de ani, respectiv 48 de ani din Zalau, au fost diagnosticate cu gastroenterocolita acuta dupa consum de ciuperci de padure, fiind spitalizate la sectia de Boli Interne a spitalului. Starea pacientelor este stabila, insa vor ramane sub supraveghere medicala in perioada urmatoare.

Tot in week-end au fost adusi la spital 92 de salajeni cu diverse fracturi, entorse, contuzii, plagi si traumatisme, in timp ce alte 21 de persoane au fost tratate pentru boli ale aparatului digestiv. Mare este si numarul persoanelor afectate de raceli, medicii punand nu mai putin de 30 de diagnostice pentru amigdalite, viroze, bronsite si pneumonii. Alte 22 de cazuri au fost nasteri, iar alti 18 bolnavi au avut probleme din cauza hipertensiunii arteriale.

La UPU au ajuns si 12 persoane care au avut politraumatisme in urma unor agresiuni in care au fost implicate, numarul acestora fiind foarte mare, comparativ cu statisticile din weekendurile precende. Tot cu politraumatisme

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »