La Simleu, 80 de cupluri au primit dar de nunta

Magazin Salajean 23 august 2007 0

La Simleu, 80 de cupluri au primit dar de nunta80 de cupluri care s-au casatorit in Simleu Silvaniei de la inceputul anului si pana in prezent au primit de la autoritatile locale un dar de nunta in valoare de 200 de euro. Potrivit unui comunicat de presa, primarul Sptimiu Turcas a declarat ca banii se acorda conform legislatiei in vigoare, incepand din 1 ianuarie 2007, cuplurile care se casatoresc si sunt la primul mariaj fiind sprijinite de noi cu 200 de euro. Acordarea acestui sprijin pentru tinerii casatoriti este motivata de nevoia de a imbunatati echilibrul socio-economic al familiei. Numerosi tineri amana cat mai mult casatoria si din cauza faptului ca nu primesc sprijin din partea statului la constituirea familiei.

Tinerii au primit contravaloarea in lei, suma totala alocata cuplurilor din ianuarie si pana in luna august fiind de 52.810 de lei. Sprijinul financiar la constituirea familiei se acorda pe baza de cerere insotita de declaratiile pe propria raspundere ale ambilor soti potrivit carora amandoi se afla la prima casatorie. Aceasta cerere trebuie sa fie depusa la sediul primariei, iar stabilirea dreptului pentru acordarea sprijinului financiar se face prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de cinci zile de la data inregistrarii cererii.

Tinerii casatoriti trebuie sa depuna cererea in 30 de zile de la data casatoriei. Darul de nunta se acorda familiei solicitante in termen de 30 de zile de la data emiterii dispozitiei scrise a primarului, prin mandat postal sau in cont curent personal.

In aceste zile, pentru cinci cupluri casatorite saptamana trecuta, primarul Septimiu Turcas va emite dispozitii de plata a sprijinului financiar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »