La Servirea continuă războiul dintre Katyas şi Mohak

Magazin Salajean 6 mai 2011 0

La Servirea continuă războiul dintre Katyas şi Mohak

Salariaţii firmei Katyas au fost ieri nevoiţi să… şomeze, pentru că porţile societăţii unde aceştia lucrau au fost închise, ele fiind zăvorâte cu lanţuri şi lacăte.

Ieri dimineaţă, accesul în unitate al celor 17 angajaţi de la firma Katyas a fost blocat de reprezentanţii firmei Mohak SRL, care au invocat dreptul de proprietate asupra spaţiului. La faţa locului s-au aflat nu doar angajaţi ai celor două societăţi, administratorii lor, ci şi cadre de la Poliţia Zalău şi un inspector de la administraţia municipală.

Prezenţa responsabililor de ordine publică a fost solicitată de reprezentanţii firmei Katyas, aceştia neştiind în baza cărui ordin li s-a interzis accesul în unitate. Poliţiştii au dat curs sesizării referitoare la tulburarea în posesie şi au făcut cercetări la faţa locului, ancheta urmând a fi finalizată în perioada următoare. Pe de altă parte, reprezentantul primăriei, Pamfil Pece, consilier în cadrul serviciului Urbanism, a confirmat că motivul pentru care a fost solicitată prezenţa sa la sediul firmei Katyas nu se justifică, respectiv, nu s-a început demolarea de către firma Mohak a niciunei clădiri. Până la această dată, autorităţile muncipale nu au emis o rezoluţie favorabilă pentru demolare, cu toate că firma Mohak a solicitat certificat de urbanism şi autorizaţie de demolare a boxelor construite de firma Katyas.

Blocaţi pentru a doua oară

De azi dimineaţă (ieri -n.r.) angajaţilor noştri le-a fost din nou blocat accesul la locul de muncă (având în vedere că şi anul trecut am mai trecut prin aşa ceva), de către firma Mohak SRL, reprezentată de Ciprian Opriş şi Simona. Personalul nostru riscă să rămână pe drumuri, să nu mai aibă salarii şi nici cu ce-şi întreţine familiile, cu toate că avem de lucru, fiind pe rol 106 contracte de servicii de cosmetizare auto pentru 107 persoane juridice. Acest teren e în administrarea Primăriei Zalău şi proprietar e Statul Român.

O clădire din această curte, a fostei Servirea, a fost achiziţionată de Mohak SRL. Noi am construit două clădiri cu autorizaţia eliberată de administraţia municipală cu numărul 226/2005 şi 194/2007. Pe aceşti oameni îi interesează, de fapt, terenul iar noi să ieşim afară din clădiri. Sunt revoltată că registratorul a modificat extrasul de carte funciară şi a trecut clădirile în proprietatea firmei Mohak, act care ulterior a fost folosit la toate instanţele de aceasta. Avem trei acţiuni înaintate în instanţă. Prima este împotriva firmei Mohak SRL pentru redobândirea terenului luat abuziv, prin modificarea extrasului. A doua este contra Statului Român pentru teren, iar a treia este pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva deciziei de modificare a extrasului de carte funciară, ne-a declarat Ecaterina Handolescu, administratorul firmei Katyas SRL Zalău.

Accesul rămâne blocat

Porţile de la Servirea vor rămâne în continuare închise pentru salariaţii firmei Katyas, accesul va fi permis doar persoanelor autorizate de reprezentaţii societăţii Mohak. După cum am aflat de la patronul firmei, Ciprian Opriş şi de la avocatul său, Mihai Ielciu, nu sunt probleme sau animozităţi cu societatea Katyas, ci se doreşte doar respectarea dreptului de proprietate.

SC Mohak deţine în proprietate clădirile fostei Servirea (cu excepţia unui singur imobil, în care a fost Vulcanizarea) şi are drept de folosinţă asupra terenurilor, transferat de la SC Servirea. Firma Katyas a avut un contract de închiriere cu Servirea, care a expirat pe data de 8 ianuarie 2010 (de aceea şi anul trecut a mai fost o astfel de acţiune pentru blocarea accesului în unitate). De atunci spaţiul trebuia eliberat, pentru că contractul nu a fost reînnoit. Conducerea firmei Katyas a refuzat să predea spaţiile care sunt actualmente proprietatea noastră.

Au deschis două procese împotriva noastră. Prin prima acţiune ni s-a solicitat să le asigurăm accesul, dar au pierdut procesul, iar prin a doua acţiune au cerut anularea contractului nostru de vânzare-cumpărare (a spaţiilor şi prin care am primit dreptul de folosinţă a terenulului), proces pe care, de asemenea, l-au pierdut. Porţile vor rămâne închise până când proprietarul SC Mohak va hotărî ce face cu imobilul. Pe proprietatea SC Mohak vor avea acces doar persoanele autorizate de către proprietar, pentru că este normal ca fiecare să-şi apere bunurile. Nu avem nicio problemă sau animozitate cu Katyas, dar Mohak este proprietar şi nu face altceva decât să-şi apere proprietatea. Cei de la Katyas nu au construit nimic în nume propriu, ci au făcut doar amenajări interioare în spaţiul care aparţinea la acea dată societăţii Servirea şi care este acum al nostru, ne-a declarat Mihai Ielciu, avocat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »