La Lozna au trecere podurile peste Somes

Magazin Salajean 29 mai 2007 0

La Lozna au trecere podurile peste SomesRealizarea podurilor peste Somes este una din prioritatile pe care si le-au propus autoritatile locale din comuna Lozna pentru anul in curs. Viceprimarul Avel Vale ne-a declarat ca lucrarile de construire a podului din localitatea Lozna se afla in desfasurare, echipa cu care Primaria a incheiat contract fiind SC Constructii Montaj Zalau.

Investitia a fost demarata in primavara anului trecut si autoritatile administratiei locale promit ca va fi finalizata in octombrie anul curent. Asta mai ales ca proiectul a suferit pana acum alte doua amanari din cauza ca firma clujeana care s-a ocupat de proiectare nu a respectat termenele promise. Vrem sa terminam pana in toamna, pentru ca oamenii au nevoie de acest pod. Pana va fi gata, cei care doresc sa treaca de o parte in alta a Somesului cu masinile trebuie sa apeleze la bac, dar dupa ce podul va fi terminat, vor putea trece raul pe el, a adaugat edilul. Potrivit sursei citate, podul respectiv este una dintre cele mai importante investitii care va fi derulata la nivel local in 2007, fiind alocati in acest sens 1.8 milioane de lei, bani asigurati de Banca Mondiala.

Punte la Cormenis

O alta punte peste Somes urmeaza sa fie realizata pentru a lega localitatile Cormenis si Rastoci. Pasarela pietonala va avea o lungime de 120 de metri si va putea fi folosita si de autoturisme, atata timp cat acestea vor merge pe un singur sens. Autoritatile locale sunt in faza de pregatire a licitatiei in vederea desemnarii constructorului, pentru ca finantarea necesara investitiei (2.2 milioane de lei) le-a fost aprobata de Guvern. Proiectul a fost intocmit in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »