La Lozna au trecere podurile peste Somes

Magazin Salajean 7 august 2007 0

La Lozna au trecere podurile peste Somes

Viceprimarul comunei Lozna, Vale Avel, ne-a declarat ca lucrarile de construire a podului peste Somes, aflat in centrul de comuna, se afla in stadiul de amplasare a tronsoanelor, echipa cu care Primaria a incheiat contract fiind SC Constructii Montaj Zalau.

Investitia a fost demarata in primavara anului trecut, si viceprimarul promite ca va fi finalizata in septembrie anul curent, mai ales ca ritmul in care se desfasoara este unul bun. Rampa de coborare a fost si ea finalizata si speram ca lucrurile sa mearga bine si pe final.

Asta mai ales ca proiectul a suferit pana acum alte doua amanari din cauza ca firma clujeana care s-a ocupat de proiectare nu a respectat termenele promise. Vrem sa terminam pana in toamna, pentru ca oamenii au nevoie de acest pod. Pana va fi gata, cei care doresc sa treaca de pe o parte pe alta a Somesului cu masinile, trebuie sa apeleze la bac, dar dupa ce podul va fi terminat, vor putea trece raul pe el, a adaugat edilul. Potrivit sursei citate, podul respectiv este una dintre cele mai importante investitii care va fi derulata la nivel local in 2007, fiind alocati in acest sens 1.8 milioane de lei, bani asigurati de Banca Mondiala. Totusi, pentru ca proiectul sa fie realizat asa cum l-au gandit autoroitatile locale, ar mai fi necesara suma de 500.000 de lei, bani care, spera administratia din Lozna, sa vina tot de la Guvern.

Punte la Cormenis

Referitor la puntea peste Somes care urmeaza sa lege localitatile Cormenis si Rastoci, viceprimarul ne-a declarat ca va avea o lungime de 120 de metri si va putea fi folosita si de autoturisme, atata timp cat acestea vor folosi un singur sens. Autoritatile locale sunt in faza de pregatire a licitatiei in vederea desemnarii constructorului, pentru ca finantarea necesara investitiei (2.2 milioane de lei) le-a fost aprobata de Guvern. Proiectul a fost intocmit in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »