La Liceul Reformat, intai se executa, apoi se aproba

Magazin Salajean 18 ianuarie 2011 0

La Liceul Reformat, intai se executa, apoi se aproba

Lucrarile derulate la Dispensarul de medicina scolara amenajat la Liceul Reformat Wesselenyi din Zalau au starnit, ieri, discutii in cadrul sedintei Consiliului Local. Conducerea unitatii de invatamant a solicitat, dupa realizarea lucrarilor de amenajare a dispensarului, modificarea protocolului incheiat intre scoala si primarie.

Mai precis, se solicita micsorarea suprafetei alocate pentru dispensar de la 91,76 mp la 70,19 mp. Proiectul de hotarare privind modificarea Protocolului nr. 30525/30.06.2008, incheiat cu Liceul Reformat Wesselyi pentru transmiterea in administrarea acestuia a imobilului cladire corp H proprietatea publica a Municipiului Zalau, situat in Zalau B-dul Mihai Viteazul nr.59, nu a fost aprobat. Mi se pare ca ni se forteaza mana, a remarcat consilierul Simona Trif, pentru ca se fac mai intai lucrarile, iar mai apoi se cer aprobarile.

Nu este normal sa executam si apoi sa aprobam. Radu Capilnasiu, primarul municipiului a explicat ca initial suprafata prevazuta era pentru cabinete medicale. Hotararea nu a fost respectata si s-a amenajat dispensarul pe o suprafata mai redusa. In spatiul ramas liber s-au amenajat toalete scolare. Ce ma nemultumeste este ca conducerea scolii si-a permis sa deruleze aceste lucrari fara sa vina la autorizare.

Viceprimarul Zalaului, Daniela Cota a sustinut ca administratia locala trebuie sa-si mentina punctul de vedere din hotararea aprobata in 2008, iar Sorin Chisbora a aratat ca in 2008 era vorba ca in spatiul dispensarului sa se amenajeze si un cabinet stomatologic. Sojka Attila, viceprimar al Zalaului a precizat ca in imediata vecinatate a Licelului Reformat, respectiv la Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu urmeaza sa fie, cat de curand, autorizat un cabinet de stomatologie, iar in cursul anului un alt cabinet de stomatologie va fi autorizat la Liceul Sportiv Avram Iancu. In final, se pare ca va fi adoptata solutia propusa de Daniela Cota, aceea de a se amenaja in spatiul disponibil o sala de triaj a pacientilor si o sala de asteptare mai spatioasa, astfel ca dispensarul scolar de la Liceul Reformat sa aiba suprafata prevazuta in protocolul din 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »