La Jibou se poate trece la exproprieri pentru realizarea soselei ocolitoare

Magazin Salajean 1 martie 2007 0

La Jibou se poate trece la exproprieri pentru realizarea soselei ocolitoare

Proiectul de hotarare privind declararea utilitatii publice a lucrarii Drum de centura Est Jibou a fost aprobat de catre consilierii judeteni, constatandu-se ca sunt indeplinite conditiile legale privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Potrivit expunerii de motive, acest drum este de o importanta majora pentru orasul Jibou. El va avea o lungime de 5.050 metri, iar amplasamentul pentru efectuarea lucrarii va fi urmatorul: intrarea se va face din strada 22 Decembrie 1989 pe strada Agrijului, dupa care drumul de centura va urmari digul de aparare al Somesului, apoi va traversa cursurile de apa Valea Firizei si Valea Rosie, iar la intersectia cu drumul de acces la Statia de Epurare a orasului, drumul va traversa calea ferata Jibou – Baia Mare, la kilometrul 127+425 si se va termina la intersectia cu DJ 108A.

Situatia juridica a terenului care va fi afectat de amplasamentul lucrarii propuse se prezinta astfel: 450 m pe strada Agrijului – teren din domeniul public intravilan; 1.070 m teren in domeniul public extravilan aflat in administrarea Consiliului Local Jibou si 45.171 mp de teren situat in extravilanul orasului, in proprietate privata.

Exproprierile acestor terenuri au fost evaluate la suma de 570.125,43 euro, in timp ce realizarea propriu-zisa a lucrarii va costa 2.550.440 euro. Durata de realizare a lucrarii a fost stabilita la 34 de luni, din care 12 luni sunt afectate derularii procedurilor de expropriere. Potrivit analizelor efectuate, drumul de centura a Jiboului va conduce la decongestionarea traficului din zona centrala si va genera conditii mai bune pentru traficul de tranzit al orasului. Pe de alta parte, realizarea obiectivului ar contribui si la protejarea arterelor de circulatie din interiorul localitatii, care au suferit distrugeri din cauza traficului greu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »